Ekko

Her finner du hovedsendingene til Ekko - et aktuelt samfunnsmagasin som sendes hverdager og lørdager

19. mai

19.05.2022 · 1 t 53 min

Forsker på å klone mennesker og dyr Forskerne tøyer grensene for mye menneske og dyr kan blandes. Menneskers stamceller er mikset med både ape og gris. Hvorfor gjør vi det - og hva er de etiske dilemmaene? Det norske sidereventyret Det skapte overskrifter da en politiker ba norske ambassader om å droppe champagne til fordel for norsk sider. Men under pandemien har produksjonen tatt av! Norsk siderproduksjon er som hentet fra et eventyr, mener vår gjest. Nordmenn elsker ultraprosessert mat. Burde vi det? Det er utrolig hendig når man har dårlig tid, men vinningen ved posesuppa – eller brusen, kjeksen, energibaren eller frossenpizzaen – kan gå opp i spinningen. For det er noen skyggesider ved å spise ultraprosessert mat. Fremtidsforskning – med svarte svaner og ville kort Mennesker har forsøkt å forutse fremtiden i nær sagt all tid, men spådom er noe langt annet enn det futuristene driver på med. For, noen har fremtid som fag! Og de snakker ikke om én fremtid, men flere. Hva hvis ... Verden gikk tom for kaffe? Vi leser nyheter om mangel på kaffebønner og økte kaffepriser. Uff da! Nordmenn er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. Hva ville blitt konsekvensene hvis kaffen vi elsker - forsvant?

Medvirkende

Gjest:
Assad Siddique
Gjest:
Bernt Bucher Johannessen
Gjest:
Daria Krivonos
Gjest:
Elisabeth Gråbøl-Undersrud
Gjest:
Jo Røislien
Gjest:
Marit Kolby
Gjest:
Mathilde Fasting
Gjest:
Thorgeir Kolshus
Gjest:
Timothy Shoup
Programleder:
Sven Ole Engelsvold