Museum - et program om norsk historie
Den eldste redningsskøyta
27.06.2014
26 min
Mimisbrunnr klimapark
20.06.2014
26 min
"Sættargjerden" i Tønsberg
13.06.2014
26 min
Amtmanninnens kokebok
06.06.2014
26 min
Vikingskatten fra York
30.05.2014
26 min
Sverige og Norge under krigen
23.05.2014
26 min
Erik Bye dykker på "Slesvig"
16.05.2014
24 min
Hundre år over og under vann
16.05.2014
26 min
Lindesnes fyrmuseum
09.05.2014
26 min
Ny forskning om runer
02.05.2014
26 min
Grunnlovsjubileet i London
25.04.2014
26 min
Kensingtonsteinen fra Minnesota
18.04.2014
26 min
I en sofa på arkivet
11.04.2014
26 min
Halsnøy kloster
04.04.2014
26 min
Amtmanninnens kokebok
06.06.2014 • 26 min
Det tok mange år å koke seg gjennom to hundre år gamle oppskrifter fra Ditlevine Weidemanns håndskrevne oppskriftsbok som hun brukte på Stenberg gård i Vestre Toten. Anne Marie Amlien forteller om pel, pund og pott og hvordan maten fra 1814 smakte. På Stenberg gård styrte amtmann Lauritz Weidemann, som var både Eidsvollsmann, stortingsrepresentant og stortingspresident i 1814.staten. - Dette var både høydepunktet og slutten på embedsmannsstaten, sier Arne Julsrud Berg, som viser rundt på den flott restaurerte gården. - Ingenting er forandret, alt er som midt på 1800-tallet, sier han. I MUSEUM får vi også høre om sju slags ved og hva som skulle til for å holde ovnene i huset i gang, sommer som vinter. Programleder Øyvind Arntsen. Sendt første gang 7.juni 2014.