Abels tårn

Still spørsmål - eller finn ut hvor du kan se oss live http://nrk.no/abels Spørsmål kan også sendes til abels@nrk.no Abels tårn er din kilde til nyttig og unyttig kunnskap du kan briljere med i selskapslivet: Hver uke samles tre forskere for å svare på geniale spørsmål fra våre lyttere. De er dine navigatører gjennom jungelen av alternative fakta, i jakt på svar om hvordan verden fungerer.. Blir det tidevann i et melkeglass? Suger våte kluter bedre enn tørre? Stopper tiden i et sort hull? Hvor lang blir jorda om den gjøres om til en agurk? Ditt fyrtårn i den postfaktuelle tåka. Vi frykter intet spørsmål.

Forgård - CRISPR til middag!

25.02.2022 57 min

Dette er året hvor genredigert mat sannsynligvis havner på middagsbordet over store deler av verden. Utviklerne snakker om poteter uten tørråte, steril laks struttende fulle av omega 3 og en robust hvete som vokser raskere og gir større avlinger. Men vil vi ha denne maten på tallerkenen? Vi ser på hva som finnes i butikkhyllene og hva som kommer. Vi hører om BREXIT--hveten og om laksen som genredigeres i Bergen. Makker: molekylærbiolog Sigrid Bratlie Gjest: Matskribent Yngve Ekern