Naturens verden

Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.

29. mars 2015

29.03.2015 57 min

Jordskokk kan haustast heile vinteren, også med spett om det må til! Den knudrete, potetliknande rotgrønsaken er saftig med nøtteaktig smak, kalorifattig og god for tarmen. Det viser forsking som Bioforsk øst Landvik i Grimstad har gjort. Dersom gulrøtene blir stressa etter opptak, reagerer dei med å bli bitre på smak, vi lærer korleis vi unngår det. Vi høyrer også om økologisk dyrking, og at svinn i grønsakindustrien kan brukast til grønsaksmoothie. Kirsten Winge i Hedmark har laga mange matbøker om elg, men vann sølv i kokebok-VM med ei bok om bær. Dagens art er galleveps. Gallevepsen lagar og fødast i klinkekuleliknande vorter på t.d. eikeblad, og gallen i vorta vart bruka som blekk i gamle dagar.

Medvirkende

Gjest:
Arne Nohr
Gjest:
Arnstein Staverløkk
Gjest:
Kirsten Winge
Gjest:
Randi Seljåsen
Programleder:
Monika Blikås
Reporter:
Tove Fugelsnes