Naturens verden
29. mars 2015
29.03.2015
57 min
22. mars 2015
22.03.2015
57 min
15. mars 2015
15.03.2015
57 min
8. mars 2015
08.03.2015
57 min
1. mars 2015
01.03.2015
57 min
29. mars 2015
29.03.2015 • 57 min
Jordskokk kan haustast heile vinteren, også med spett om det må til! Den knudrete, potetliknande rotgrønsaken er saftig med nøtteaktig smak, kalorifattig og god for tarmen. Det viser forsking som Bioforsk øst Landvik i Grimstad har gjort. Dersom gulrøtene blir stressa etter opptak, reagerer dei med å bli bitre på smak, vi lærer korleis vi unngår det. Vi høyrer også om økologisk dyrking, og at svinn i grønsakindustrien kan brukast til grønsaksmoothie. Kirsten Winge i Hedmark har laga mange matbøker om elg, men vann sølv i kokebok-VM med ei bok om bær. Dagens art er galleveps. Gallevepsen lagar og fødast i klinkekuleliknande vorter på t.d. eikeblad, og gallen i vorta vart bruka som blekk i gamle dagar.
Medvirkende
- Gjest:
- Arne Nohr
- Gjest:
- Arnstein Staverløkk
- Gjest:
- Kirsten Winge
- Gjest:
- Randi Seljåsen
- Programleder:
- Monika Blikås
- Reporter:
- Tove Fugelsnes