Naturens verden

Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.

14. juni 2015

14.06.2015 57 min

Vi haustar råvarer frå naturen til saft og syltetøy, pesto og drammar. Først ut er løvetann og bjørkeblad. I skogen finn vi også lysegrøne granskot, frisk ramslauk og brennesle. Dette blir til sirup, krydder og pesto. Lysegrøne, nesten kvite hasselnøtter må haustast før skalet blir hardt, men den knallrosa geitramsen kan haustast når som helst, og sikrar sommarsmaken utover vinteren. Våren har vore sur og kald, men likevel er det full fart og god honningproduksjon i biekubene på Bergem i Tingvoll. På Sunnmøre møter vi dagens art, som er havsula. Frå fuglefjellet stupar einebarnet havsuleungen ut i havet, større enn foreldra. Før var han matauk men no er han freda.

Medvirkende

Gjest:
Alv Ottar Folkestad
Gjest:
Auden Bergheim
Gjest:
Elin Baggeraanaas
Programleder:
Monika Blikås
Reporter:
Tove Fugelsnes