Naturens verden

Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.

15. februar 2015

15.02.2015 57 min

Bondesamarbeid i øysamfunnet Fjell vest for Bergen gav suksessen Strilalam, som produserer kortreist kjøtmat og saueskinn. Både villsau, spælsau og kvit sau er med hos bøndene som fekk Bygdeutviklingsprisen i fjor. Etter storbrann i utmarka på Sotra for nokre år sidan, slo fleire bønder seg saman og starta med villsauer. Også dei i Strilalam. På vinterville Hustadvika i Møre og Romsdal blir det arrangert kurs i ureist mat. Hjorten blir partert og tang plukka og ete i havgapet. Og dagens art er Dompap!

Medvirkende

Gjest:
Elisabeth Tronstad
Gjest:
Ellen-Beate Wollen
Gjest:
Gunnar Ulveseth
Gjest:
Nils Henning Nesje
Gjest:
Sturle Minde
Gjest:
Terje Strandtun
Programleder:
Monika Blikås
Reporter:
Tove Fugelsnes