Holm

11. november 2022

11.11.2022 1 t 52 min

Nina Lykkes kylling-og-appelsin-rett: 1 hel, oppdelt frittgående kylling som har ligget i saltlake over natten Saltlake: løs opp 60g salt i 1 liter vann og legg kyllingbitene oppi, de skal dekkes av laken (bruk en tallerken for å få dem under vannet) - sett i kjøleskapet i minst 8 timer. 2 hele appelsiner, skåret i skiver 3 søtpoteter, skrelt og delt i ca 6-8 biter 4 gulrøtter eller andre rotgrønnsaker, skrelt og delt opp 3 løk, skrelt og delt i 4 Blandes i en bolle: 1 dl olivenolje 2 hele hvitløk, skrelt og presset 2 ss honning 2 ss dijon-sennep ca 2 dl rødvin ca 1 dl eple-eddikk Ca 1 ss Provence-krydder salt, pepper Del opp kyllingen i ca 8 biter og legg dem i en langpanne. Skrell søtpoteter, løk og rotgrønnsaker og del det opp i passende store biter og strø dem rundt blant kyllingbitene. Skjær appelsinen i skiver og legg under kyllingbitene (ellers blir de brente) Bland alt det andre i en bolle og hell over, bland godt med hendene. Sett i ovnen på ca 150 grader varmluft i en time. Ta ut og tøm ut litt av kraften og hell over. Gjenta etter ca 0,5 time, osv. til det er ferdigstekt. Kyllingen skal stå i ovnen i ca 2-3 timer, avhengig av om du har varmluft eller ikke. Poenget er å ikke steke den for fort, men ha litt god tid.

Medvirkende

Gjest:
Andreas Birger Johansen
Gjest:
Anne Marie Ottersen
Gjest:
Nina Lykke
Gjest:
Odd Grann
Omtalt:
Dronning Sonja
Omtalt:
Durek Verret
Omtalt:
Kong Harald
Omtalt:
Kronprins Haakon
Produsent:
Kaja Figenschou
Programleder:
Hege Holm