Ekko

Her finner du hovedsendingene til Ekko - et aktuelt samfunnsmagasin som sendes hverdager og lørdager

26. januar

26.01.2022 · 1 t 57 min

Hva med litt fiskeslo? Hva kan vi spise i framtida som er bærekraftig, godt for klima og helsa vår? Hvordan kan vi sikre nok mat til en stadig økende befolkning? Ekkos eksperter forteller siste nytt om hva vi vet om morgendagens mat. Den kan inneholde fiskeslo, strømbehandlede grønnsaker, tare, åkerbønner og dyrka kjøtt. Nam nam? Krise gav nytenkning Mange bransjer sliter nå. Pandemien kan ta knekken både på håp og pågangsmot, men det er ikke helsvart. Ny forskning viser at mange klarer å snu seg rundt og skape noe helt nytt. Kan dyra løse donorkø? For aller første gang har et menneske fått en transplantasjon fra et dyr. Hvilke steg kan bioteknologien gjøre i framtiden og kan dette være løsningen for de som venter på transplantasjon i Norge? Hvorfor er det greit å kjøpe brukt diesel? Nybilsalget er elektrisk, mens bruktbilmarkedet er fylt opp av passelig gamle dieselbiler. Hva er det som gjør at de går unna som hakka møkk?

Medvirkende

Gjest:
Karl Eirik Haug
Gjest:
Mari Sundli Tveit
Gjest:
Sigrid Bratli
Gjest:
Silje Steinsholm
Gjest:
Sissel Rønning
Gjest:
Stig- Erik Jakobsen
Gjest:
Yngve Ekern
Omtalt:
Audun Flatmark
Omtalt:
Joakim Valentin
Produsent:
Thor Henry Bjor
Programleder:
Jan Erlend Leine
Reporter:
Brita Garden
Reporter:
Sjur Sætre