Radioteater

Radioteater

Sist sendt

 • Radioteatret NRK P1+

  20. nov 2016 · Agnete - Agnete Les mer av Amalie Skram i en innspilling fra 1956.

 • Radioteatret

  Stemmer fra Israel - Radioteatret Les mer - Stemmer fra Israel av Finn Iunker, tar utgangspunkt i vitnesbyrd fra veteraner i det israelske forsvaret som organisasjonen Breaking the Silence har samlet inn. Hendelsene som presenteres, fant sted på de okkuperte områdene på Vestbredden og Gaza i perioden 2000 til 2010. De 33 historiene blir fremført av Lena Kristin Ellingsen, Ine Marie Wilmann, Benjamin Helstad, Bartek Kaminski og Jan Gunnar Røise.

 • Rasmus på loffen

  1. Den store landeveien - Året Les mer er 1906. Foreldreløse Rasmus vokser opp på barnehjem og håper at noen vil bli foreldrene hans. Men de som besøker barnehjemmet velger som regel jenter med krøllete hår, ikke gutter med glatt hår. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Arne Bjerklund (Gunnar) og Alfhild Stormoen (Frk. Høk).

 • Rasmus på loffen

  2. Rasmus får en venn - Rasmus Les mer har rømt fra barnehjemmet for å finne noen som vil bli foreldrene hans. Men å være ni år gammel og alene ute på landeveien om natten er ganske så skummelt. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar) og Turid Haaland (gårdskona).

 • Ingen helgen

  Drama av Nina Valsø. Hun har en Les mer fortid som narkoman. Som teolog og religionshistoriker forsker hun i middelalderens idéhistorie. Og hun er katolikk. Men nå er hun i ferd med å miste taket på livet sitt og freake ut igjen. Hovedpersonen Tove rives mellom motsetninger: trosvisshet og undergangsdrift, erkjennelsestrang og selvoppgivelse, opprørsvilje og flukt inn i den sløvende rus: "Livet hadde vært enklere hvis jeg ikke trodde på Gud". To menn er støttepunktene i Toves liv – en snill, men litt hjelpeløs samboerlektor, og pater Simon som forlot et destruktivt miljø i Italia for å bli prest i Norge. Smerten ved dobbeltlivet Tove fører, når et klimaks idet hun står frem på en pressekonferanse for å presentere sin nye bok om klosterliv i middelalderen… Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Erki Halvorsen. I rollene hører vi blant andre Lene Bragli (Tove Leirvik (alias Eva)), Ole-Jørgen Nilsen (Ivar, hennes mann), Bjørn Skagestad (Pater Simon) og Frank Krog (Goggen).

 • Rasmus på loffen

  3. Rasmus og Oskar oppdager noe Les mer mystisk - Rasmus har truffet landstrykeren Paradis-Oskar og blir med ham på loffen. Men Oskar blir hentet av politiet for å avhøres om et innbrudd, og Rasmus er igjen alene på landeveien. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar) og Elna Hallenberg Næss (piken Anne-Stine).

 • Rasmus på loffen

  4. Oskar blir mistenkt - Noen skumle Les mer skurker har stjålet fra snille fru Hedberg. Rasmus har sendt beskjed til lensmannen for å fortelle om overfallet. Men vil lensmannen tro ham? I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Barthold Halle (handelsmannen) og Lasse Kolstad (skurken Lif).

 • Rasmus på loffen

  5. Rasmus - kjempenes konge - Rasmus Les mer og Oskar har funnet et gammelt, ubebodd hus som de kan overnatte i. Men så viser det seg at skurkene har gjemt tyvegodset sitt i akkurat dette huset ... I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Lasse Kolstad (Lif) og Rolf Sand (Liander).

 • Rasmus på loffen

  6. Hjemme - Politiet har tatt Rasmus Les mer og Oskar, og nå skal Rasmus sendes tilbake til barnehjemmet. Fortvilet løper Rasmus av gårde, rett i armene på skurkene Lif og Liander ... I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Lasse Kolstad (Lif) og Rolf Sand (Liander).

 • Mordet bak mordet

  1. En samvittighetssak - En gjeng Les mer unge teatermennesker feirer en vellykket oppsetning. Festen ender med at en av dem faller død om. Var det planlagt mord eller tragisk ulykke? Mer enn tjue år etter begynner affæren på ny å plage dem som var til stede i det fatale øyeblikket. Og hvor ble det av den lynbegavede, gåtefulle Karina? I rollene hører vi blant andre Kari Simonsen (Cecilie), Lise Fjeldstad (Marianne), Sven Nordin (Tormod) og Sverre Hansen (Henrik).

 • Mordet bak mordet

  2. Karinas sønner - For andre gang Les mer i sitt liv sitter Marianne på en politistasjon. Også denne gangen på grunn av Karina. Ulykksalige Karina, død, men likevel ikke borte. Ikke for de menneskene som kjente henne og som kanskje hadde noe med dødsfallet å gjøre. Og Karina er ikke den eneste som får et sørgelig endelikt. I rollene hører vi blant andre Kari Simonsen (Cecilie), Lise Fjeldstad (Marianne), Sven Nordin (Tormod) og Sverre Hansen (Henrik).

 • Mordet bak mordet

  3. Et slag i hodet - Ryktene har Les mer allerede pekt ut en morder, og det er Marianne. Og hun føler at hvis hun blir der stort lenger, begynner hun å tro det selv. Men politiet er ikke ferdig med henne. Litt hjelper det at Cecilie kommer nedover. Hun har med seg bildene av Karina. Andre er også interessert i dem. I rollene hører vi blant andre Kari Simonsen (Cecilie), Lise Fjeldstad (Marianne), Sven Nordin (Tormod) og Sverre Hansen (Henrik).