Kategorier

Radioteatret NRK P1+

30. mai 2015 · "Frøken Rosita" - Frøken Rosita av den spanske forfatteren Federico Garcia Lorca. I et opptak fra 1957.

Radioteatret NRK P1+

12. des 2015 · Tante Ulrikke - Tante Ulrikke av Gunnar Heiberg i en innspilling fra 1957. En satire over tidens konservative regime. "Det halvgale fruentimmer" holder en tale for sosial frigjøring og for rettferdighet. Modellen er tydelig: Aasta Hansteen.

Radioteatret NRK P1+

28. feb 2015 · Helten på den grønne øya - Helten på den grønne øya av John Millington Synge

Radioteatret NRK P1+

23. jan 2016 · Den ideelle ektemann - Den ideelle ektemann av Oscar Wilde i en innspilling fra 1950.

Voodoo på vestkanten

5. System i galskapen - Mobilen til Mons Gram blir funnet. Kan Njål ha sendt tekstmeldingene selv? Liket til Mons er forsvunnet, og Njål dukker plutselig opp og virker mer underlig enn noen gang.

Radioteatret: En farlig operasjon

"En farlig operasjon" av Erwin Wickert. Innspillingen er fra 1951.

Voodoo på vestkanten

4. Mannen med den hvite hatten - Et tegn i gulvteppe ser ut til å være den myrdedes forsøk på å si hvem som drepte onkel. Det ser ut som en bokstav. Er det en N for Njål, eller Z for Sara? Njål er fremdeles på seiltur, og tar ikke telefonen.

Voodoo på vestkanten

3. Tegnet i teppet - Det er fare for onkel Emils liv, og Kjell ber han holde seg inne bak lukkede dører og vinduer. Han stusser over Njål som drar på seiltur rett etter at han har forsøkt å drepe sin onkel. Hvordan kan han våre så uberørt av nattens hendelser?

Voodoo på vestkanten

2. Rottejakten - Njål drikker seg full og oppfører seg rabiat. Har mannen fra Haiti laget det blodtilsmurte voodoo-offerstedet i hagen til Njåls familie? Og var det giftig innhold i konvolutten Mons Gram aldri fikk? Kjell skjønner han må be privatdetektiven Oberon Qvist om hjelp.

Voodoo på vestkanten

1. De døde reiser under jorden - Studenten Njål drar hjem til farens begravelse, men føler noe er galt. Så får han en sms fra den dødes mobil hvor det står: Jeg ble myrdet. Skal han kontakte politiet?

Stompa

Stompa lager julestemning - Et hørespill for barn av Anthony Buckeridge, oversatt og dramatisert av Nils-Reinhardt Christensen. Det er full julestemning på Langåsen pensjonatskole. De pynter til den store julefesten og øver på de kjente julesangene. Lektor Tørrdal har mistet fyllepennen sin, som han trenger for å kunne skrive ut vitnemålene. I rollene medvirker blant andre Lars Nordrum (Stompa), Dan Fosse (Bodø), Sverre Hansen (Bergen) og Gisle Straume (Lektor Tørrdal). (Sendt i Barnetimen).

En gammeldags juleaften

Jens Bolling leser En gammeldags julaften av Peter Christen Asbjørnsen. Arkivopptak fra 1964.