Kategorier

Nyhetslunsj

I dag -

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - Nat King Cole-spesial! Med Eigil Berg, fra New Jordal Swingers feirer vi Cole, som banet ny vei i et rasedelt USA med smil, eleganse og sanger om kjærlighet.

Ekko

I dag - * Er kjønn viktig i matematikk? Abelprisen i år går for første gong til ei kvinne, matematikar Karen Uhlenbeck. * Hagefryd utan kjemikaliar? Frodige sommarplanter som ein kjøper på hagesenter kan vere fulle av kjemiske stoff. * Vaksenkollektiv med barn: krevjande og sunt. I Stavanger opnar i dag eit bufellesskap der både vaksne og barn deler fellesareal. * Tidlegare oljeminister vil slutte med oljeindustri. Åslaug Marie Haga er i dag direktør for frøbanken på Svalbard, og har føreslått at Noreg set ein sluttdato for oljeverksemd.

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - Regjeringens budsjettkonferanse

Kurer

Lørdag 16. mars - Dagens Næringsliv velger å sperre menn ute fra sin nye facebookgruppe DN Kvinner, fordi de ønsker å få flere kvinner inn i den offentlige debatten. Men er det egentlig slik at menn hindrer kvinner fra å delta i ordskiftet? Og er løsningen på problemet å lage beskyttende bobler for kvinner på sosiale medier? I tillegg møtes Kurérs panel for å snakke om hvorfor en tragisk flyulykke i Afrika så raskt går over i å handle ilandsproblemer som kanselerte fly og billettrefusjoner.

Verdibørsen

I går - * Gud i terapirommet - om personlige gudsbilder. * Hvorfor er mange kristne begeistret for Trump? * Mental jobbstrekk: motbakken.

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Eystein Sandvik anmelder Rosenkavaleren, og vi blir med Mari Tvedt videre i fotsporene til kjente komponiser - denne gang er det Gustav Mahler som står for tur.

Ekko

I går - Testosteron gir kvinner nytt liv Stadig flere kvinner i overgangsalderen som får testosteron på resept melder om et mer aktivt sexliv etter få dagers bruk. Men er den økte hormonbruken gunstig eller farlig for kvinnene? Barna i skilsmissen Hvert år opplever over 20 000 barn under 18 år at foreldrene skiller seg. Foreldrene MÅ gjennom noen timer med mekling på familievernkontoret, og det springende punktet er ofte barnefordelingen. KRAFT: Du er den du er Det skal handle om menneskelig modning og personlig utvikling i dagens KRAFT, der vi møter Lena som 7-åring og som 14-åring. Statsråd Dale og hans koffertbærer De kalles koffert- eller veskebærere og følger sin politiker i tykt og tynt. Hvor mye påvirkning har den politiske rådgiveren og deler de samme humor? Og hva har statsråden i veska?

Ut i kulturen - P2

Søndag 17. mar · Ut i kulturen - Om Russlands Svaneprinsesser og Danmarks Lille Havfrue med Kjetil Bang-Hansen

Dagsnytt 18

I går - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Åpen bok

Søndag 17. mars - Vi snakker om tid og litteratur, og fysikkprofessor Are Raklev anbefaler Stephen Hawking, Harold Pinter og J.R.R. Tolkien. Debutant Camilla Bøksles Det er vakrest når det skumrer er velllykket om generasjoner og levd liv, i Shaun Tans billedrike verden opphører tiden å eksistere, og En samisk verdenshistorie er også historien om nasjonen Norge.