Kategorier

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - "Alle skal med", boka om Aps fall kommer i dag

Kulturreportasjen

Søndag 14. oktober - 35 år etter filmsuksessen har Flashdance inntatt Chateau Neuf i Oslo. Premieren var onsdag, og kritikkerne jubler. Ikke minst Heidi Ruud Ellingsen i rollen som Alex Owen – den 18 år gamle, dansende fabrikkarbeideren -gjør inntrykk.

Verdibørsen

I går - *Følelsen av forskjell Land med stor økonomisk ulikhet har mer kriminalitet enn de med liten. På fly som har luksusklasse er det flere passasjerer som får raserianfall enn på fly uten inndelte klasser. Psykologen Keith Payne viser i boken "Følelsen av forskjell" hvordan vi ser verden gjennom statusbriller – og hvor dårlig det går når ulikhetene øker *Når kan forskjeller føre til krig? SSB la nylig frem tall som viser at de økonomiske forskjellene i Norge øker – de rikeste drar ifra. Hva kan det føre til? I romanen "Den danske borgerkrig 2018-2024" av Kaspar Colling Nielsen gjør de fattige opprør etter finanskrisen. Forfatteren, som er utdannet siviløkonom, er bekymret for utviklingen i den virkelige verden * Truer massiv innvandring den norske velferdsstaten? Er det i det hele tatt mulig å svare på det spørsmålet på en objektiv måte? I den nye debattboken "Skandinavisk Uro" svarer en rekke skandinaviske politikere, forskere og forfattere på dette spørsmålet. Verdibørsen snakker med Grete Brochmann som sannsynligvis er den i Norge som har forsket mest på innvandring og velferdsstaten

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - HP Gundersen er bakmannen som endelig står foran. Med selvbiografi og plate med The Last Hurrah!! Johanne Flottorp trener muskler på gym før hardingfele-spell.

Ekko

I går - Canada har gjort cannabis lovlig og håper kriminaliteten forsvinner. Men vil den bli borte og hva om vi gjør det samme i Norge? Uenigheten er stor om hva som fungerer. Hvordan klarte de polfarerne å holde sine kjærlighetsforhold varmen når de selv satt og frøs i isødet? 50 år med forsøk på å stanse avrenning fra jordbruket har ikke løst problemet. Fortsatt kan fosfor gjøre vannet giftig for mennesker. I Antipanelet spør vi hva som er dumt med elbiler og hva som er bra med å rykke ned.

Åpen bok

Søndag 14. oktober - Marie Hamsun trer frem i skyggen av ektemann Knut i ny biografi, Inger Elisabeth Hansen med ny sterk diktsamling, og kjente norske forfattere har latt seg inspirere av våre gamle sagaer. Vi møter to av dem, Tom Egeland og Simon Stranger.

Dagsnytt 18

I går - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Ekko-gjenhør

I går · Ekko - Når Canada har gjort cannabis lovlig, betyr det at kriminaliteten vil gå ned? Og hva skjer om vi gjør det samme i Norge. Uenigheten er stor og vi følger pengene bak røyken i dagens Ekko.Og så skal vi høre om kjærlighetslivet til de som dro ut i isødet på begynnelsen av forrige århundre. Hva drev dem dit og klarte de å holde forholdet til dem hjemme varmt, når de selv hadde det så kaldt?

P2-scenen

I går - Helene Bøksle med irsk band og Thomas Dybdahl solo

På konsert - radio

I går · NOSO Sinfonietta - I kveld skal vi til Stormen konserthus i Bodø og en konsert som ble holdt 13. september under overskriften "Mytisk samisk poesi". Mest mystisk (og samisk) er Outi Tarkainens (foto: Saara Salmi) Eanan, gida nieida (Jorden, vårens datter), inspirert av både samisk poesi og delvis skrevet i kunstnerhytta Lásságámmi i Nordfjord i Finnmark. Du får også musikk av amerikanske Sarah Gibson og skotske Helen Grime, spilt av NOSO Sinfonietta dirigert av Tim Weiss. Musikken blir presentert av Håkon Heggstad.

Spillerom kortversjon

I går · Spillerom - HP Gundersen er bakmannen som endelig står foran. Med selvbiografi og plate med The Last Hurrah!!