Kategorier

Ekko

I dag - *De oversette overdosene *Psykolog med sovepose *Kristin Clemet etterlyser et mediekritisk program *Barn og overvekt 3:3 Framtid uten fristelser *Dilemmaet for inuitene på Øst-Grønland

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - Blir det mindre å betale i bompengar? Og kva er konsekvensen av å redusere eigedomsskatten?

Kurer

Lørdag 19. januar - Forsvinner pengespillreklamene? Programleder: Lars Erik Ertzgaard Ringen.

Verdibørsen

I går - Bør vi frykte kunstig superintelligens; maksiner som lærer og utvikler seg: For kan maskiner overgå menneskets intelligens og i verste fall utrydde oss? Hvorfor skapes det så sterke følelser hos mange troende når ikke-troende sier hva de tenker om Gud? Er du klimahykler? En som bekymrer deg for klimaet og tenker at vi alle må ta et tak for å unngå den store katastrofen - men likevel bestiller sydenferie og tar helgeturer til London og Paris? Du er ikke alene - og det er trøst å finne for "klimahyklere".

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Eystein Sandvik anmelder Operaens "Billy Budd". Bob Dylan forteller om boka "Moby Dick". Og vi spiller lytternes musikk-fra-bok-låter

Ekko

I går - Solskjærs metode - eksempel til etterfølgelse? Arbeidskriminalitet er krim på alvor. KRAFT - Den amerikanske drømmen, episode 2. LO og NHO - å elske sin fiende.

Kulturreportasjen

2. sep · Ut i kulturen - Ut i kulturen : På brudeferd med Tiedemand og Gud i Nasjonalgalleriet.

Dagsnytt 18

I går - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Åpen bok

Søndag 20. januar - 82-årige James Lee Burke viser nok engang hvorfor han fortjener å bli kalt amerikansk krims Grand Old Man, Ferdinand von Schirach viser på sitt beste livet på tiltalebenken, Jørn Lier Horst viser oss når punktum bør settes, dansk forsker viser oss nye sider i Jan Kjærstads forfatterskap og debutant viser oss likheten i matematikk og litteratur.

Kulturreportasjen

26. november 2017 - 70- tallet var 10- året da afghanerpelsen var et av tidenes mest trendy plagg blant frikerne og pizzaen og charter-reisene gjorde sitt inntog . Bymuseet har i lang tid hatt en utstilling fra denne tiden som gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp,miljøvern, ungdomsopprør og demonstrasjoner. Utstillingen blir stadig fornyet og aktualiseres igjen gjennom tv-serien til Jonas Gardell, som du nå kan se på NRK.no. Serien går tilbake til 70-tallet for å følge 3 svenske kamerater. Ellen Foss-Sørensen har besøkt utstillingen sammen med Linken Apall-Olsen ved Oslo Bymuseum.

P2-portrettet

23. september - Øystein Myhre er smed og statsstipendiat og kan lese håndverksdialekter ut av en øks. Bli med Lisbeth David-Andersen til en glovarm esse i et langhus utenfor Sandefjord i Vestfold, der smeden smir verktøy til restaurering av gamle bygg.