Kategorier

Politisk kvarter

I dag - Intervjuer, kommentarer og analyser på direkten

Kulturreportasjen

Søndag 19. mai - I perioden før David Bowie gikk bort tidlig i januar 2016, viste han en fantastisk kreativitet. Ikke bare slapp han albumet Blackstar som kom to dager før han døde. Sammen med Enda Walsh fullførte han også musikalen Lazarus. Lazarus er basert på filmen "The man who fell to earth" og vi følger den fortapte jordfarer Thomas Newtons kamp for å overleve sperret inne i en verden full av spøkelser, delirium og alkohol. Nå har stykket kommet til Norge og premieren sto på Det Norske teater i Oslo forrige helg. P2`s reporter Jon Toset tar oss med inn i David Bowie sin verden i samtale med regissør Anders T Andersen og skuespiller Heidi Germundsen Broch

Verdibørsen

I går - Mein Kampf på teaterscenen i Polen. Adolf Hitlers selvbiografi Mein Kampf settes opp som teaterstykke: Skuespillerne framfører nakne og med rumpa til publikum. Hva står på spill i valget på nytt EU-parlament? "King-maker" Steve Bannon har turnert i EU-landene for å samle høyrepopulister og EU-skeptikere til en front. Får han det til?

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Dronning spesial! De britiske dronningene ses i en drøss nye filmer og serier. Programleder Siv Wammer er fascinert av regentene, og ikke minst musikken som er knyttet til dem. I en hel time hører du både de klassiske verkene de elsket og musikken som brukes i dagens portretter.

Programinformasjon - P2

I går · Programinformasjon - Kanalvertane i NRK P2 gir deg smakebitar og høgdepunkt

Radiodokumentaren

Duften av dollar - del 3 - av Christer Aasheim og Ola Helness. En samproduksjon mellonm NRK Nordland og Radiodok. Konsulent Kjetil Saugestad og redaktør Eivind Undrum Jacobsen.

Radiodokumentaren

Duften av dollar - del 2 - av Christer Aasheim og Ola Helness. En samproduksjon mellonm NRK Nordland og Radiodok. Konsulent Kjetil Saugestad og redaktør Eivind Undrum Jacobsen.

Dagsnytt 18

I går - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Museum

Lørdag 18. mai - Bergensk 17. mai Salutt, prosesjoner, avdukinger og fyrverkeri Det er noe spesielt med 17. maifeiringen i Bergen. Trønderne var tidligere ute, men bergenserne har tatt igjen med salutter og vardebrenning, avdukinger, fire prosesjoner, vikingskip, stolpeklatring og kapproing. Alt med lange tradisjoner. «Vi elsker tradisjoner og fest, sier 17. maikomiteens leder, Erik Næsgaard. Universitetsbibliotekar Bjørn Arvid Bagge har befattet seg mye med 17. mai-historien i Bergen. Ja, han har skrevet en stor bok om feiringen. «Bergenserne var konservative og kongetro. Så når Karl Johan ikke ønsket 17. mai-feiring, så feiret de ikke her i byen. Men feiringen kom desto sterkere tilbake, forteller Bagge. Et særtrekk ved feiringen er at 17. mai er blitt brukt til avdukingsdag av statuer av byens store sønner. Wilhelm Frimann Koren Christie, Ole Bull og Christian Michelsen, er alle avduket under stor festivitas i byen. Alle viktige navn i norsk historie. I dag legges det ned kranser ved statuene. I tillegg ble også statuen av Bjørnstierne Bjørnsson, avduket på 17. mai i 1917. Og like før midnatt – da flærrer fyrverkeriet over byen og festdagen er over.

Språkteigen

Søndag 19. mai - Grisetaklinger og elegante fornærmelser. Ulike metoder for personangrep florerer i dagens offentlige debatt.

Ekko-gjenhør

26. nov · Ekko - Abels tårn - Det finnes et hundretalls mennesker som ligger nedfryst i flytende nitrogen, i påvente av at teknologien en dag skal kunne bli god nok til å tine dem opp og kurere dem for sykdom. Hvordan foregår nedfrysninga? Hva skjer med cellene? Dessuten: - Hva skjer med klimaet om jorda snurrer andre veien? - Beskytter tannstein mot hull? Burde tannlegen slutte å fjerne det? - Er håndskrift avhengig av redskap, eller innebygd i hjernen? - Hvorfor får vi gåsehud? - Har flystripene på himmelen en klimaeffekt? - Kan man genmanipulere bort tannbakterier? - Kan man smitte seg selv / spre sin egen kreft - dersom man drikker egen kroppsvæske fra kreftsjuke organer? - Kan klimaendringer føre til mer jordskjelv? Og dermed til mer vulkaner? - Er det farlig å svelge løssnus? I panelet: Biolog Åsmund Eikenes Klimaforsker og meteorolog Maria Sand Tannlege Anders Verket

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - **Skjelvet i Bergen. "Folkeaksjonen nei til mer bompenger " holder stø kurs i retning byrådskontorene. Med sine 25,4 prosent er Folkeaksjonen nei til mer bompenger alene større enn de tre sittende byrådspartiene til sammen. **Den betente finalen: Finalen i Europa League mellom storlagene Arsenal og Chelsea har avspark neste onsdag, i Aserbadsjans hovedstad Baku. Men nå kommer det krav om at finalen må flyttes. I et stadig meget anstrengt forhold mellom Armenia og Aserbadsjan **I Frankrike må telegiganten France Telecom møte i retten, anklaget for trakassering av ansatte. Flere titalls kan ha tatt sitt liv som følge av de tøffe arbeidsforholdene. I europeisk målestokk er Frankrike et moderne velstandssamfunn, men nå går debatten om landet har Europas dårligste arbeidsmiljø. **Skjelvet i Cannes. I en alder av 82 har den britiske filmregissøren Ken Loach igjen satt filmfestivalen i Cannes på hodet med sin nye film, Sorry We Missed You. **Det har vært voldsomme opptøyer i Indonesias hovedstad Jakarta etter at valgresultatet fra forrige måneds valg ble kjent. Årsaken er at motkandidaten nekter å godkjenne nederlaget. **Ukens anbefalinger: "The heart of the world" av Ian A. Baker, Vox Humana av Nils Henrik Asheim og dokumentarserien til Louis Theroux.