Kategorier

All makt - P2

I går · All makt - Programleder Eirik Bergesen og hans redaksjon gir deg et litt annet blikk på ukas politiske nyheter. Blir SPs alternative statsbudsjett mer sexy som sang? Og liker Jon Georg "Goggen" Dale å bli kalt Goggen?

Debatt i P2

I dag - Fire samfunnsengasjerte debattanter med sterke meninger møtes denne kvelden for å diskutere en av vår tids skjebnesvangre spørsmål: Bør vi åpne for aktiv dødshjelp i Norge eller ikke? Kveldens debatt vil blant annet ta for seg temaer som autonomi, helsevesenets oppgave, helhetlig pleie ved livets slutt og hvilke konsekvenser en legalisering har å si for samfunnet.

Dagsnytt 18

I dag - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Studio 2 - P2

I dag · Studio 2 - Kan du tenke deg å få operert inn en microchip mellom tommelen og pekefingeren? Stadig flere arbeidstakere gjør det - for å forenkle arbeidshverdagen. ** I kampen mot ekstremisme har Bulgaria vedtatt lovendring som begrenser trosfriheten for religiøse minoriteter. Det er ikke veien å gå, mener Helsingforskomiteen. ** CNN-grunnlegger Robert Edward Turner den tredje, eller bedre kjent som Ted Turner, fyller 80 år i dag. Hvem er mediamogulen, filantropen og "bisonoksefarm- eieren" Turner? ** En av Norges mest legendariske kunstkritikere, Tommy Olsson, er igjen aktuell med ny bok. Her handler det om alt fra for lengst avdøde forfattere, vinylplater fra 70-tallet og selvfølgelig kunst. ** Det amerikanske samfunnet er så delt at de gruer seg til årets største familiehøytid: Thanksgiving. For forskning viser at tiden familiene tilbringer sammen minker -- og forklaringen er rett og slett de voldsomme politiske konfliktene som rir landet. ** «Polsk riksdag» blir ofte brukt som betegnelsen på kaotisk og ineffektiv politikk. Vi skal gi deg historien bak begrepet. ** Dartdoping, finsk raking og spøkelsesspeil. Hvis du tror nyhetspanelet har bedre ting å foreta seg, så tar du helt feil!

Nyhetsettermiddag

I dag - De viktigste nyhetene fra inn- og utland. Oppdatering, intervjuer, analyser og kommentarer på direkten.

Ekko-gjenhør

I dag · Ekko - Abels tårn - Artisten Ingrid Olava har skrevet en sang om planeten Jupiter, og om de menneskene som er som Jupiter i våre liv. Men stemmer teksten? Ingrid Olava kommer for å synge, og en astrofysiker ser på teksten med nerdebriller på nesa. Dessuten - Hvorfor vil barn ha brødskalker i butikken men ikke skorpene hjemme? - I science fiction ser sorte hull ut som en roterende skive, eller et sluk. Er det en forfalskning? - Hvordan kommer tarmbakteriene seg inn i tarmen? - Er vannkefir (og probiotika) bra for tarmene? - Hva skjer med en bøtte vann i verdensrommet? - Drømmetydning, i følge Freud - Er det usunt for småbarn å ha det for reint? - Er tørkerullen en bakteriebombe? - Jupiter I panelet: Astrofysiker Jostein Riiser Kristiansen Psykolog Guro Løseth Mikrobiolog Jessica Lönn-Stensrud SUPERGJEST Ingrid Olava

Verdibørsen

Lørdag 17. november - ALT ER VILLET. En serie om konspirasjonsteorier 3:5 Konspirasjonsteorier er i ferd med å bli vanlige. Det kan være farlig for samfunnet. 3:5 Konspirasjonsteorier, populisme og politikk. ALBERTS VALG. Albert mottar en dramatisk beskjed og i løpet 24 timer må han ta sitt livs viktigste beslutning. Det er Jostein Gaarder som skriver om Albert i sin nye bok, Akkurat passe. Hør ham i samtale med Kaja Melsom om valg, frihet og sorgen over å skulle forlate "Team Menneskeheten"

Nyhetslunsj

I dag -

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - Svein Tindbergs bibelhistorier er satt musikk til av sønnen Peter. Og Odd Nordstoga minnes filmen "Crossroads" fra 1986 som sjelsettende for hans sans for blues.

Ekko

I dag - Foreldrenes mobilsnoking Mange foreldre fortviler over at de ikke har kontroll på hva barna gjør på nettet, sosial medier og i mobiltelefonen. For noen går det så langt at de ber om passord eller å få lista over hvem de snakker mest med på Snapchat. Men hvor går grensen for hva som er greit å spørre om og hva sier jussen? Nærradioen – den tidligere helten Hver en liten by og tettsted hadde en nærradio. En gang var den kul og ny, så ble den veldig nær og mest for de godt voksne. Holdt i liv av frivillighet og radiobingo. Hva slags liv er det i nærradioen i dag? For det er faktisk noen igjen, selv om det blir stadig færre. Thorium – den nye kjernekraften Et lite norsk selskap gjør seg klare for å patentere en teknologi som gjør det mulig å revolusjonere produksjonen i kjernekraftverkene rundt i verden. Kan dette være en av løsningene på klimaproblemet? DBS – en sykkelhistorie I Øyeblikket, går vi tilbake til den dagen Norges dominerende sykkelprodusent, DBS, måtte steng dørene til fabrikken i Sandnes. Fabrikken hadde spyttet ut en ny sykkel i minuttet, og huskes fortsatt for blant annet kombisykkelen, apachen og de store damesyklene med ballongdekk og kurv på styret. Derfra ser vi bakover på norsk sykkelhistorie, som startet med et voldsomt rush på slutten av 18-tallet.

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - Politisk kvarter i dag: -Budsjettforhandlinger og regjeringsforhandlinger. -Sykeplerierstreiken med histiens første lockout i helsesektore.