Kategorier

Verdibørsen

I dag - Bør vi frykte kunstig superintelligens; maksiner som lærer og utvikler seg: For kan maskiner overgå menneskets intelligens og i verste fall utrydde oss? Hvorfor skapes det så sterke følelser hos mange troende når ikke-troende sier hva de tenker om Gud? Er du klimahykler? En som bekymrer deg for klimaet og tenker at vi alle må ta et tak for å unngå den store katastrofen - men likevel bestiller sydenferie og tar helgeturer til London og Paris? Du er ikke alene - og det er trøst å finne for "klimahyklere".

Ekko

I dag - Solskjærs metode - eksempel til etterfølgelse? Arbeidskriminalitet er krim på alvor. KRAFT - Den amerikanske drømmen, episode 2. LO og NHO - å elske sin fiende.

Åpen bok

Søndag 20. januar - 82-årige James Lee Burke viser nok engang hvorfor han fortjener å bli kalt amerikansk krims Grand Old Man, Ferdinand von Schirach viser på sitt beste livet på tiltalebenken, Jørn Lier Horst viser oss når punktum bør settes, dansk forsker viser oss nye sider i Jan Kjærstads forfatterskap og debutant viser oss likheten i matematikk og litteratur.

Kulturreportasjen

26. november 2017 - 70- tallet var 10- året da afghanerpelsen var et av tidenes mest trendy plagg blant frikerne og pizzaen og charter-reisene gjorde sitt inntog . Bymuseet har i lang tid hatt en utstilling fra denne tiden som gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp,miljøvern, ungdomsopprør og demonstrasjoner. Utstillingen blir stadig fornyet og aktualiseres igjen gjennom tv-serien til Jonas Gardell, som du nå kan se på NRK.no. Serien går tilbake til 70-tallet for å følge 3 svenske kamerater. Ellen Foss-Sørensen har besøkt utstillingen sammen med Linken Apall-Olsen ved Oslo Bymuseum.

P2-portrettet

23. september - Øystein Myhre er smed og statsstipendiat og kan lese håndverksdialekter ut av en øks. Bli med Lisbeth David-Andersen til en glovarm esse i et langhus utenfor Sandefjord i Vestfold, der smeden smir verktøy til restaurering av gamle bygg.

Dagsnytt 18

I dag - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Studio 2 - P2

I dag · Studio 2 - Iran og Israel er erklærte erkefiender, noe som merkes i krigen i Syria. I går angrep Israel iranske mål i Syria – men det var faktisk en tid da Iran og Israel var nære allierte. ** Norge har fått en splitter ny digitaliseringsminister. På høy tid, vil kanskje mange si. Men hva blir egentlig ministerens oppgaver? ** Hva skjer med sentrum av norsk politikk med den nye regjeringen? Det at de tidligere sentrumspartiene Venstre og KrF nå er med i en blå regjering, betyr det at sentrum i norsk politikk er død? ** Hørselshemmede hadde ingen plass i nazistisk ideologi, der det lytefrie mennesket var idealet. Nå blir historien til de mange skjebnene fortalt av hørselshemmede selv – på teater. ** I helga smalt det en bilbombe i den nord-irske byen Londonderry. Avsender er Nye IRA. Hvem er de, og ser vi en ny runde med gamle konflikter blusse opp i Nord-Irland? ** 70 år gammel gir forfatter Margaret Skjelbred ut sin første novellesamling. Ser hun seg tilbake, finner hun ut at diktene hun debuterte med for 35 år siden, egentlig var små noveller i konsentrert form. Er ringen i forfatterskapet nå sluttet? ** Den norske kunstneren Per Krohg levde bohem-livet i Paris, og var elev av Henri Matisse. Nå vises den første soloutstillingen med Kroghs arbeider på over 30 år. Vi møtte hans barnebarn, for å lære mer om Per Krohgs kunstnerliv. ** I dag har det vært mulig for sportsinteresserte i det ganske land å få et spesielt og eksklusivt innsyn i Norges største fotballklubb, Rosenborg, nå som rettssaken er i gang. Men så sitter det nok ganske mange som ikke er så fotballinteressert og lurer på hva alt dette styret er for noe.

Nyhetsettermiddag

I dag - De viktigste nyhetene fra inn- og utland. Oppdatering, intervjuer, analyser og kommentarer på direkten.

Kulturreportasjen

2. sep · Ut i kulturen - Ut i kulturen : På brudeferd med Tiedemand og Gud i Nasjonalgalleriet.

Nyhetslunsj

I dag -

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - Eystein Sandvik anmelder Operaens "Billy Budd". Bob Dylan forteller om boka "Moby Dick". Og vi spiller lytternes musikk-fra-bok-låter

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.