Kategorier

Ekko

I dag - Ekko bader i kroppsvæsker! Hvor mange har vi og hva er de godt for? ** Kjærleiksorg på utstilling. Er det rom for å sørge over tapt kjærlighet i samfunnet vårt? **

P2-scenen

I dag - Susanna feat. Giovanna Pessi, Ida Hidle & Tuva Syvertsen spiller sanger om døden.

På konsert - radio

15. feb · Stavanger Symfoniorkester - I 2018 er det 100 år siden den franske komponisten Claude Debussy døde, noe som kommer til å markeres gjennom hele året. Stavanger Symfoniorkester har invitert dirigent Marc Soustrot til sin Debussy-konsert, solister er Ursula Ascic (harpe), og Andreas Sundén (klarinett).

Spillerom kortversjon

I dag · Spillerom - Høydepunkt fra formiddagens Spillerom. Hør mer i Spilleroms hovedsending

Dagsnytt 18

I dag - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Studio 2 - P2

I dag · Studio 2 - Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.

Nyhetsettermiddag

I dag - De viktigste nyhetene fra inn- og utland. Oppdatering, intervjuer, analyser og kommentarer på direkten.

Sommer i P2

Kari Veiteberg - Oslo-biskop Kari Veiteberg er kystkvinne og elsker havet. Hun er uløselig bundet til havet og kan ikke tenke seg en himmel uten hav. I Sommer i P2 funderer hun over alt havet betyr for oss både personlig, politisk og religiøst.

Radiodokumentaren

Hele historien - Overgrepene i Alvdal 1: 2 - Av Kaja Frøysa, lyddesign Kjetil Hansen, konsulent Kjetil Saugestad.

Nyhetslunsj

I dag -

Spillerom hovedsending

I dag · Direkte fra Moldejazz - Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av bandet "I like to sleep", som i går kveld gikk av med seieren i Jazzintro. Du møter også festivalejsf Hans Olav Solli, pianist Tord Gustavsen og Sissel Vera Pettersen fra Trondheim Voices Dagens liveband: Isa.

Sommer i P2

Christian Lysvåg - - Athos hadde lokket på meg lenge. Bli med filosof og journalist Christian Lysvåg på pilgrimsreise til den "hemmelige" klosterhalvøya nord i Hellas. Her er ingen kvinner tillatt og det hviler en mørkere stemning her en ellers i Hellas. Hva slags historier bærer munkene i seg? Hva finner man ut om seg selv på en sånn tur?