Kategorier

Ekko

I dag - Foreldrenes mobilsnoking Mange foreldre fortviler over at de ikke har kontroll på hva barna gjør på nettet, sosial medier og i mobiltelefonen. For noen går det så langt at de ber om passord eller å få lista over hvem de snakker mest med på Snapchat. Men hvor går grensen for hva som er greit å spørre om og hva sier jussen? Nærradioen – den tidligere helten Hver en liten by og tettsted hadde en nærradio. En gang var den kul og ny, så ble den veldig nær og mest for de godt voksne. Holdt i liv av frivillighet og radiobingo. Hva slags liv er det i nærradioen i dag? For det er faktisk noen igjen, selv om det blir stadig færre. Thorium – den nye kjernekraften Et lite norsk selskap gjør seg klare for å patentere en teknologi som gjør det mulig å revolusjonere produksjonen i kjernekraftverkene rundt i verden. Kan dette være en av løsningene på klimaproblemet? DBS – en sykkelhistorie I Øyeblikket, går vi tilbake til den dagen Norges dominerende sykkelprodusent, DBS, måtte steng dørene til fabrikken i Sandnes. Fabrikken hadde spyttet ut en ny sykkel i minuttet, og huskes fortsatt for blant annet kombisykkelen, apachen og de store damesyklene med ballongdekk og kurv på styret. Derfra ser vi bakover på norsk sykkelhistorie, som startet med et voldsomt rush på slutten av 18-tallet.

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - Politisk kvarter i dag: -Budsjettforhandlinger og regjeringsforhandlinger. -Sykeplerierstreiken med histiens første lockout i helsesektore.

P2-portrettet

29. april - Helt siden han tok trekkspilltimer i andre klasse på barneskolen, har Bent Åserud fylt livet med musikk og musikkinstrumenter. Han oppholder seg i et rom som fullstendig grenseløst spenner fra progrock, til folkemusikk, til filmmusikk og filharmonien. Bli med Lisbeth David-Andersen til idylliske Akerselven - og til et studio der det helt siden 70-tallet, har blitt komponert musikk som har endt opp somt prisbelønnede klassiker.

Hva skjer?

I går · Hva skjer med ADHD-elever og deres medelever? - Hva skjer skal i dag på teater. Suksessregissør Petter Næss hadde i går premiere på stykket «HyPer i Egypt» på Det norske teatret i Oslo. Historien handler om en 10-åring med ADHD. Hva skjer med ADHD-elever og deres medelever. Er skolen, foreldre og nærmiljø i stand til å ivareta barn med spesielle behov?

All makt - P2

I går · All makt - Programleder Eirik Bergesen og hans redaksjon gir deg et litt annet blikk på ukas politiske nyheter. Blir SPs alternative statsbudsjett mer sexy som sang? Og liker Jon Georg "Goggen" Dale å bli kalt Goggen?

Ordet fanger

I går - Hva skriver årets dikt-debutanter om? Programlederne Ellen Wisløff og Endre Ruset brenner for poesien og jakter på gode leseopplevelser i nye diktsamlinger. I denne ukas utgave av Ordet fanger har de invitert fire av årets debutanter for å lese fra samlingene sine og snakke om det de skriver. I studio: Helene Imislund, Tora Døskeland, Martin Ingebrigtsen og Katrine Heiberg

Språkteigen

I går - Unge politikere som sier "skjønn" og "skjipt" får mye kjeft. Hvorfor hisser vi oss sånn opp?

Krig og fred - en podkast fra NRK Urix

30. Verdens største narkobaron - Den lille meksikaneren «El Chapo» er bare 164 centimeter høy. Men han blir kalt verdens største narkobaron og var lenge USAs mest ettersøke mann. Nå skal han endelig stilles for retten. Velkommen til «Narcos» i virkeligheten.

Salongen

I går - «Museline» er Silje Sandmæls egenskapte kosenavn på det kvinnelige kjønnsorganet. Luksusfellens forbrukerøkonom Silje Sandmæl befinner seg i en mental rundkjøring om dagen. Hvilket yrkesmessig veivalg bør hun gjøre? Vi leker «husker du din første sparegris?»-spalten til Ragnhild. Hun mener at alle barn har rett til fritidsaktiviteter, men ikke alle damer har rett på jentetur til Dublin. Etter at hun gikk på en smell sjøl, har hun forstått mer av mennesker hun møter i sitt virke som sliter. VI hører første del av Tine Eides radioturisme – episode 1 er fra Syden. Har du forslag til hvor Tine skal ta oss med neste gang? salongen@nrk.no.

Kulturreportasjen

I går · Ut i kulturen - Edvard Munchs maleri Arbeidere på hjemvei, nytolket av tidligere direktør ved Munchmuseet Arne Eggum

Jazzklubben

I går - Jazzklubben markerer 10-årsjubileet til LA-etiketten Brainfeeder! Et sted der man reorganiserer DNA'et til jazz, hip-hop, house, ambient, techno, soul og funk og alle andre beatbaserte musikkformer som ikke passer i en bås, sier de om seg selv. Brainfeeder sparker jazzen inn i framtida og har gitt sjangeren tusentalls unge nye lyttere med artister som Kamasi Washington, Georgia Anne Muldrow, Thundercat, Louis Cole og Austin Peralta.