Kategorier

Nyhetsmorgen

I dag - Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Her får du nyhetene - både innenriks og utenriks, de aktuelle gjestene, Politisk Kvarter og Kulturnytt.

Politisk kvarter

I dag - Intervjuer, kommentarer og analyser på direkten

Kulturreportasjen

Søndag 19. mai - I perioden før David Bowie gikk bort tidlig i januar 2016, viste han en fantastisk kreativitet. Ikke bare slapp han albumet Blackstar som kom to dager før han døde. Sammen med Enda Walsh fullførte han også musikalen Lazarus. Lazarus er basert på filmen "The man who fell to earth" og vi følger den fortapte jordfarer Thomas Newtons kamp for å overleve sperret inne i en verden full av spøkelser, delirium og alkohol. Nå har stykket kommet til Norge og premieren sto på Det Norske teater i Oslo forrige helg. P2`s reporter Jon Toset tar oss med inn i David Bowie sin verden i samtale med regissør Anders T Andersen og skuespiller Heidi Germundsen Broch

Verdibørsen

I går - Mein Kampf på teaterscenen i Polen. Adolf Hitlers selvbiografi Mein Kampf settes opp som teaterstykke: Skuespillerne framfører nakne og med rumpa til publikum. Hva står på spill i valget på nytt EU-parlament? "King-maker" Steve Bannon har turnert i EU-landene for å samle høyrepopulister og EU-skeptikere til en front. Får han det til?

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Dronning spesial! De britiske dronningene ses i en drøss nye filmer og serier. Programleder Siv Wammer er fascinert av regentene, og ikke minst musikken som er knyttet til dem. I en hel time hører du både de klassiske verkene de elsket og musikken som brukes i dagens portretter.

Ekko

I går - * Kinesisk høyteknologi utfordrer norsk industri - Kina satser stort på å bli ledende og mer innovative innen en rekke teknologikrevende industrier. Dèt kan få store konsekvenser for norske bedrifter og bransjer. * Ny bruk av tre berger gamle tradisjoner - Stadig flere store bygg reises i tre, og når etterspørselen etter tømmer til massivtre og andre kvaliteter øker får vi også mer behov for å forstå trær som byggematerialer. * Bjørvika som modell - Barcode - Oslos skyline av høye blokker har vært omdiskutert, ikke minst etter at Munchmuseet steg opp av fjorden. Oslos skyskrapere skulle dessuten inspirere en rekke større byer i landet. * Børge Ousland - polfarer i klimakamp - For 100 år siden skulle norske polarhelter bygge nasjonen. I dag vil vår fremste polfarer berge verden.

Programinformasjon - P2

I går · Programinformasjon - Kanalvertane i NRK P2 gir deg smakebitar og høgdepunkt

Radiodokumentaren

Duften av dollar - del 3 - av Christer Aasheim og Ola Helness. En samproduksjon mellonm NRK Nordland og Radiodok. Konsulent Kjetil Saugestad og redaktør Eivind Undrum Jacobsen.

Radiodokumentaren

Duften av dollar - del 2 - av Christer Aasheim og Ola Helness. En samproduksjon mellonm NRK Nordland og Radiodok. Konsulent Kjetil Saugestad og redaktør Eivind Undrum Jacobsen.

Dagsnytt 18

I går - Dagsnytt 18 er et nyhets-og aktualitetsmagasin med debatter og intervjuer. Sendes på P2 og NRK2 alle hverdager fra 1800 til 1900.

Museum

Lørdag 18. mai - Bergensk 17. mai Salutt, prosesjoner, avdukinger og fyrverkeri Det er noe spesielt med 17. maifeiringen i Bergen. Trønderne var tidligere ute, men bergenserne har tatt igjen med salutter og vardebrenning, avdukinger, fire prosesjoner, vikingskip, stolpeklatring og kapproing. Alt med lange tradisjoner. «Vi elsker tradisjoner og fest, sier 17. maikomiteens leder, Erik Næsgaard. Universitetsbibliotekar Bjørn Arvid Bagge har befattet seg mye med 17. mai-historien i Bergen. Ja, han har skrevet en stor bok om feiringen. «Bergenserne var konservative og kongetro. Så når Karl Johan ikke ønsket 17. mai-feiring, så feiret de ikke her i byen. Men feiringen kom desto sterkere tilbake, forteller Bagge. Et særtrekk ved feiringen er at 17. mai er blitt brukt til avdukingsdag av statuer av byens store sønner. Wilhelm Frimann Koren Christie, Ole Bull og Christian Michelsen, er alle avduket under stor festivitas i byen. Alle viktige navn i norsk historie. I dag legges det ned kranser ved statuene. I tillegg ble også statuen av Bjørnstierne Bjørnsson, avduket på 17. mai i 1917. Og like før midnatt – da flærrer fyrverkeriet over byen og festdagen er over.

Språkteigen

Søndag 19. mai - Grisetaklinger og elegante fornærmelser. Ulike metoder for personangrep florerer i dagens offentlige debatt.