Kategorier

Åpen bok

17. mars - Vi snakker om tid og litteratur, og fysikkprofessor Are Raklev anbefaler Stephen Hawking, Harold Pinter og J.R.R. Tolkien. Debutant Camilla Bøksles Det er vakrest når det skumrer er velllykket om generasjoner og levd liv, i Shaun Tans billedrike verden opphører tiden å eksistere, og En samisk verdenshistorie er også historien om nasjonen Norge.

Åpen bok

10. mars - Kristen Roupenians novellesamling er mer enn kleine sjekkehistorier, en billedbok med ni generasjoner formødre er mest for voksne, tyrkiske Istanbul Istanbul er sterk roman fra fengselscelle under jorden, Bjørn Esben Almaas tilbake etter ti års taushet med gripende barndomshistorie, og Bård Torgersen lar det fantastiske skje på Rykkinn

Åpen bok

3. mars - En ny biografi om en produktiv, kritikerrost, men nesten glemt norsk forfatter. Ny roman fra forfatteren som har satt Sør-Korea på det litterære verdenskartet. En sterk bok der et av de mange ofrene i Tysfjord-saken forteller sin historie. Og vi snakker med sauebonde og forfatter Per Helge Genberg om ensomhet og utenforskap, om å oppdage sin homofile legning tidlig i livet, om å velge bort odelen til familiegården fra 1600-tallet og, selvfølgelig, om sauer.

P2-lytternes romanpris

3. mar · P2-lytternes romanpris - vinnerintervjuet - Direkte fra Deichmanske bibliotek på Tøyen. Programleder: Hans Olav Brenner.

P2-lytternes romanpris

2. mar · P2-lytternes romanpris - finale - Lytterjuryen har diskutert seg frem til et finaleheat på tre romaner. Og nå skal det argumenteres for hvorfor akkurat den eller den er fjorårets beste norske roman.

P2-lytternes romanpris

1. mar · P2-lytternes romanpris - jurydiskusjoner - Jurydiskusjonene fortsetter i P2-lytternes romanpris! I dag diskuterer juryen romanene Så mye hadde jeg av Trude Marstein, Hvit bok mørk vinter av Eirik Ingebrigtsen og Det er lenge til skumring av Tharaniga Rajah.

P2-lytternes romanpris

28. feb · P2-lytternes romanpris - jurydiskusjoner - Det første møtet med P2s lytterjury. Tre bøker diskuteres i dag, det er Per Pettersons "Menn i min situasjon", Maria Kjos Fonns "Kinderwhore" og Kim Leines "Rød mann/sort mann".

P2-lytternes romanpris

27. feb · P2-lytternes romanpris - de nominerte - Seks forfattere er nominert til P2-lytternes romanpris. Her møter vi to av dem: Per Petterson og Maria Kjos Fonn.

P2-lytternes romanpris

26. feb · P2-lytternes romanpris - de nominerte - Seks forfattere er nominert til P2-lytternes romanpris. Her møter du to av dem: Kim Leine og Tharaniga Rajah.

P2-lytternes romanpris

25. feb · P2-lytternes romanpris - de nominerte - Seks forfattere er nominert til P2-lytternes romanpris 2018. Her møter du to av dem: Trude Marstein og Eirik Ingebrigtsen.

Åpen bok

24. februar - Fransk litteraturs bråkmaker, Michel Houellebecq skremmende aktuell med "Serotonin" som nå er kommet på norsk, hans landsmann Patrick Modiano bekrefter med romanen Dora Bruder hvorfor han har fått Nobelprisen, Toril Brekkes "Kobrahjerte" er full av ung lengsel, livsvalg og sigarettrøyk, og Anders Brennos nye diktsamling favner gamle prester, romantisk goth og snodige ord

Åpen bok

17. februar - Tyrkiske Ahmet Altans fengselsdagbok Eg får aldri sjå verda igjen er sterk lesning, debutromanen Flaskeladden i Eskimopolis er en morsom og annerledes språkfest, Ulf Starks siste bok er en vakker avskjed, Haruki Murakamis Drapet på kommandanten er herlig gjenkjennelig, men noe ufordøyd, og Kjære pappa er ærlig om alderdom og sykdom og vi møter forfatteren - og sønnen.