Kategorier

Åpen bok

I går - J.M. Coetzee tilbake i storform, Therese Bohman byr på en strøm av kulturkritikk og biografien om Michelle Obama er morsom og interressant tross glossy innpakning.

Åpen bok

11. november - Vi retter blikket mot den oversatte litteraturen! Sør-koreanske Han Kang gir oss ikke akkurat lyst på mer kjøtt med drømmen hun beskriver i Vegetarianeren. Marlon James' Bob Marley-roman er en av høstens mest utfordrende oversetteroppgaver. Leif angrer på noe han sa om en Harry Potter-oversettelse, Historiker Timothy Snyder ser hverken til høyre eller til venstre. Og den unge tyske forfatteren Simon Strauss provoserer med romanen Syv netter.

Åpen bok

4. november - Hva skjer når en kraftig solstorm slår ut elektrisiteten? Det er det som skjer i poet Gro Dahles nye roman. Debutant Tharaniga Rajah, med røtter på Sri Lanka, skriver om et Norge som utsetter samene for utrensking. Historiker Tore Skeie serverer oss en saftig vikinghistorie. Og vi dykker ned i nominasjonslisten til Brageprisen.

Åpen bok

1. november - En bildebok fra Færøyene og en roman fra Island vant Nordisk Råds Litteraturpriser, og vi tar også for oss bigrafien om den mørke Amalie Skram, Gunnhild Øyehaugs roman om tidsånden og Arne Schrøder Kvalviks samtalebok om hvordan alderdommen kan arte seg.

Åpen bok

28. oktober - Hva skal du lese? Hvilke bøker er de mest spennende akkurat nå? I Åpen bok får du samtalene, opplevelsene og anmeldelsene.

Åpen bok

21. oktober - Hva skal du lese? Hvilke bøker er de mest spennende akkurat nå? I Åpen bok får du samtalene, opplevelsene og anmeldelsene.

Åpen bok

14. oktober - Marie Hamsun trer frem i skyggen av ektemann Knut i ny biografi, Inger Elisabeth Hansen med ny sterk diktsamling, og kjente norske forfattere har latt seg inspirere av våre gamle sagaer. Vi møter to av dem, Tom Egeland og Simon Stranger.

Åpen bok

11. oktober - Hva skal du lese? Hvilke bøker er de mest spennende akkurat nå? I Åpen bok får du samtalene, opplevelsene og anmeldelsene.

Åpen bok

7. oktober - Thor Gotaas biografi om Oddvar Brå handler vel så mye om oss nordmenn og det moderne Norge som skisport, Ole Asbjørn Ness har skrevet en tungvekter av en roman etter 14 år, det er plass til Bjørn Are Godøys bok om annen verdenskrig også, og Ruth Lillegraven forteller at det er likhetspunkter mellom poesi og krim

Åpen bok

30. september - Agnes Ravatn er opptatt av om filosofi kan øke livskvalitet. Finner hun svatet i essaysamlingen Stoisk uro og andre filosofiske smular? Ti år etter forrige bok er Per Petterson klar med ny roman, Menn i min situasjon, og det har vært verdt å vente! Og det har vært en lang og kronglete vei før Nikolaj Frobenius var ferdig med romanen Kongonotatene, ikke rart han er lettet.

Åpen bok

23. september - Dyr, er på ingen måte noe nytt i Erlend Loes forfatterskap. Men sex med dyr, det er noe nytt. Vi har lest hans nye roman Dyrene i Afrika, og det spørs om det ikke er grunn til å savne gode, gamle, Doppler. Hva kan man si om hiphoper`ne født i 1984? Jo, de forandret Norge! Det er ihvertfall påstanden i Øyvind Holens nye bok som vi taktfast har lest oss gjennom. Og Steffen Kverneland har laget tegneseriebok om farens selvmord, det har kostet.

Åpen bok

16. september - Jon Michelets siste bind i En sjøens helt er et verdig punktum, Vigdis Hjorth innfrir med Lærerinnens sang, Per Anders Todals bok om Havlandet frisker opp glemte skolekunnskaper og Jordan Peterson både forfører og irritererer med boken sin som nå er kommet på norsk.