Kategorier

Åpen bok

I går - Dyr, er på ingen måte noe nytt i Erlend Loes forfatterskap. Men sex med dyr, det er noe nytt. Vi har lest hans nye roman Dyrene i Afrika, og det spørs om det ikke er grunn til å savne gode, gamle, Doppler. Hva kan man si om hiphoper`ne født i 1984? Jo, de forandret Norge! Det er ihvertfall påstanden i Øyvind Holens nye bok som vi taktfast har lest oss gjennom. Og Steffen Kverneland har laget tegneseriebok om farens selvmord, det har kostet.

Åpen bok

16. september - Jon Michelets siste bind i En sjøens helt er et verdig punktum, Vigdis Hjorth innfrir med Lærerinnens sang, Per Anders Todals bok om Havlandet frisker opp glemte skolekunnskaper og Jordan Peterson både forfører og irritererer med boken sin som nå er kommet på norsk.

Åpen bok

13. september - Mens vi venter på sjette og siste bind i Jon Michelets En sjøens helt, pløyer vi oss bakover i de fem bindene som er kommet og ser hvor de står historisk og litterært. Syden av Marianne Kaurin er rørende om jentunge uten økonomisk sikkerhetsnett, Jonas Hassen Khemiri innfrir med nytt familiedrama, og Gine Cornelia Pedersen finner energi i å trave rundt på kirkegården

Åpen bok

6. september - Geir Gulliksens kjærlighetskabal går opp, 16 interessante tekster om skandinavisk uro, Teju Cole om å forvalte en svart kropp i et hvitt samfunn, og Jan Grue ville skrive om sitt eget liv i et språk han kunne gjenkjenne.

Åpen bok

30. august - Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali med ny diktbok, den verdenskjente formidleren og forskeren Hans Roslings ti knep til hvordan forstå verden, novellisten Hilde Lindsets romandebut om båtflyktninger og hjelpearbeidere, og Håvard Syvertsens essay om sykling - som handler om alt annet enn sykling.

Åpen bok

23. august - Harry Potters mulige etterfølger, Lars Saabye Christensens andre bind i Byens spor, Anne Bitsch og Maria Kjos Fonn med hver sine bøker om overgrep, og artisten Susanna som har lest Gaute Heivolls roman om oppvekst i et bedehusmiljø der musikken binder mennesker sammen - og hun kjenner seg igjen.

Brenners bokhylle

Hans Olav Brenner med gjester som deler sine støreste leseropplevelser, Trine Skei Grande, Bård Vegar Solhjell, Camilla Stoltenberg, Thor Gjermund Eriksen og Sarah Sørheim.

Åpen bok

21. juni - Våre kritikere anmelder tre ferske barnebøker: Gaute Heivolls Estragons historier, John S. Jamtlis Sabotør og Stian Holes og Synne Leas Du og jeg. Vigdis Hjorth leser fra barnebok-klassikeren Jørgen + Anne = sant og forteller hva i boken som kommer fra hennes eget liv Forfatter Ole Mathismoen og illustratør Jenny Jordahl, duoen bak boken Grønne greier, snakker om hvordan man skriver for barn om vanskelige temaer Forfatter Maja Lunde avslører hva som er hennes favoritt-barnebok om forelskelse Karen Frøsland Nystøyl og Anne Cathrine Straume guider oss gjennom tendenser i nyere barnelitteratur

Åpen bok

14. juni - En av våre fremste tegneserieskapere Inga H. Sætre er klar med ny bok, den består av hundre prosent humor og hundre prosent alvor. Tre unge kvinner har skrevet hver sin bok i en ny serie om den norske virkeligheten; her er det bare å lytte! Skremmende norsk fremtidsskildring om hvem som vinner av de troløse og de troende. Vi gir oss hen til fransk sex, drugs og rock`n`roll - en fest av en bok!

Åpen bok

7. juni - Om årets skjønnlitterære debutanter kan man si at genre og form er like variabelt som innhold; her er omvendt sciene fiction ombord på tidløs seilskute, en mor som trøste-spiser-opp sjokoladen i datterens julekalender, og en kvinne som dikter opp et land for seg og sønnen i håp om å unngå ensomheten. Før hun låser ham inne.

Åpen bok

1. jun · Åpen bok - direkte fra Norsk litteraturfestival - Festivalradio fra Lillehammer litteraturfestival. Skandinavias beste sakprosabøker er kåret. To av forfatterne kommer, Åsne Seiersted og Peter Englund. Kjersti Skomsvoll leser sin aller første tekst fra barndommen, og det blir poesislam av nylig utnevnt nordisk mester. Og mye mer! Programledere: Cille Biermann og Hans Olav Brenner .Programledere: Cille Biermann of Hans Olav Brenner