Kultur

Sist sendt

 • Studio 2 - P2

  I går · Studio 2 - Den økonomiske Les mer verdenseliten er samlet i Davos for å diskutere globalisering. Før var globalisering et fy-ord på venstresida, mens det nå er ytre høyre med Trump i spissen som er kritisk til det. Hva betyr globalisering i 2018? ** Nominasjonene til verdens viktigste filmpris, Oscar, kom i dag. Vi lurer blant annet på om utdelingen fortsatt er viktig, eller om den har blitt for forutsigbar. ** Bouvetøya er en kald, bratt, ugjestmild og ubefolket øy i Sør-Atlanteren. Men den har vært norsk territorium i 80 år i dag. Hva i all verden skal vi med den golde fjellknausen i nærheten av Antarktis? ** Det dansk-norske ordet hygge har for eksempel gått inn i det britiske språket, mens finsk har et eget ord for å sitte hjemme og drikke øl i underbuksa uten noen intensjon om å gå ut på byen. Vi starter en ny serie om ord fra hele verden som ikke er mulige å oversette og vi starter hjemme i Norden. ** Vann er kilden til liv, men i Cape Town er de straks tomme for det livsnødvendige drikkevannet. Hvordan kunne det skje og står vi alle i fare for å gå tom? ** I helga startet Tyrkia en militæroffensiv mot Afrin-området i Syria som hovedsakelig er befolket av kurdere. Kurderne ser på seg selv som et eget folk, til tross for at de lever i flere forskjellige land. Hvorfor gjør de det? ** Det finnes mennesker på internett som bare skriver hatefulle ytringer på internett for moro skyld. Det fikk blogger og artist Sophie Elise merke da hun lagde musikkvideo med en mørkhudet mann. Hvem er nettrollene og hvorfor holder de på?

 • Spillerom hovedsending

  I går · Spillerom - Hvordan tenker Les mer teatermennesket Sigrid Strøm Reibo når hun regisserer Bellinis klassiker Norma på Den Norske Opera? Fiolinist Guro Kleven Hagen tar et steg ned i dypet, når hun blir Norges yngste konsertmester i Operaorkesteret. Og hun trives, i orkestergraven.

 • Morgenandakt

  I går - Å be kan være så mange Les mer ting. Det kan være et sukk og en sang. Et dikt eller et musikkstykke. Det kan være blikket som søker vårt, eller barnehånden som strekker seg mot den trygge voksnes. Det kan være skituren vi faktisk fikk tatt, eller roen som endelig kom og lot både kropp og sjel hvile ut. Puste ut. Gjøre ingenting. Elisabeth Thorsen er ledende domkirkeprest i Oslo domkirke. Bo Kaspers Orkester og Christel Alsos synger Håll ut

 • Studio 2 - P2

  Mandag 22. jan · Studio 2 - Taliban Les mer påtok seg skylda for angrepet mot Hotel Intercontinental i Kabul i helga. Hvor står Taliban nå og er de på vei tilbake til fordums makt i Afghanistan? ** Ukraina har stengt den russiske versjonen av facebook, forbudt en bunke krimromaner og nå sist historiker Anthony Beevors bestselger "Stalingrad". Hvorfor kjører myndighetene en så hard linje mot innflytelse de ikke liker? ** Det går så det suser med norsk økonomi, men flere investorer begynner å rigge seg til, slik at de kan investere smart når krakket en gang kommer. Hva betyr det for oss vanlige folk hvis økonomien krakker nå? ** I Italia og Tyskland har det blitt vanlig å bruke videodømming til å avgjøre fotballkamper. Da blir dommeren stående å kikke på en skjerm en stund, før han bestemmer seg for om spillerne har holdt seg innenfor reglene eller ei. Hva gjør det med sporten når nådeløse kameraer overtar for feilbarlige mennesker? ** Nyhetspanelet har gravd fram nyhetene du ikke visste du var interessert i. Det handler om syden på kontoret, brev på New Zealand og kakebokser.

 • Spillerom hovedsending

  Mandag 22. jan · Spillerom - Kristopher Les mer Schau fra The Dogs om livet og rocken. Ingebjørg Bratland presenterer kvinner som inspirerer.

 • Morgenandakt

  Mandag 22. januar - Fordi mamma Les mer var glad i radio, sto radioen alltid på hjemme hos oss. Den var på da jeg sto opp om morgenen, og den fortsatte liksom bare da jeg kom hjem. Med radioandakten var det noe spesielt. Når Fader vår ble lest, husker jeg at jeg holdt meg og verden litt fast for at Fader vår skulle sikre en slags rettferdighet i verden. En slags orden. Elisabeth Thorsen er ledende domkirkeprest i Oslo domkirke. Nina Simone synger I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free

 • Salongen

  Søndag 21. januar - Stephen Ackles Les mer synger gospellåtene til Elvis i kirker over hele landet, men i Salongen deler han også sitt nære forhold til Erik Bye og predikant Aage Samuelsen. Christine blir utfordret til å dele sin største synd. Dessuten: Er mennesker som ikke liker dyr, verdt å kjenne?

 • Gudstjeneste - radio

  Søndag 21. jan · Gudstjeneste fra Les mer Slettebakken kirke, Bergen - Gudstjeneste fra Slettebakken kirke i Bergen. Liturg er kapellan Lars Petter Eide. Sokneprest Thor Brekkeflat holder prekenen, og Kristin Trætteberg er tekstleser. Ved orgelet sitter kantor Kåre Rivenes. Slettebakken motettkor, og solist Ragnhild Rossehaug Ådland medvirker. Salmene står i norsk salmebok nr. 99 Jesus från Nasaret går här fram, nr. 917 Hos deg er livets kilde, nr. 678 Vi rekker våre hender frem, nr. 103 Det finnes en dyrebar rose, nr. 101 Kristus er verdens lys.

 • Språkteigen

  Søndag 21. januar - De er små, Les mer men kan gjør stor skade; preposisjonene i og på. Finnes det regler for hvordan de skal brukes foran stedsnavn?

 • Mellom himmel og jord

  Søndag 21. januar - Svenske Hans Les mer Weichbrodt fikk et kall fra Gud om å dra til Trondheim for å be. - Jeg hadde en av mine sterkeste gudsopplevelser i Nidarosdomen, sier Weichbrodt som de siste fem årene har kommet til byen for å be. No deltar han på Bønneuka i Trondheim.

 • Rohkos

  Otne lean ságastallan Karen Marie Les mer Somby. Son lea sávvan gullat daid sálmmaid dán bottus. Son muitala verddevuodaid birra ovddeš áiggis, ja eallin vásáhusaid.

 • Distriktsprogram - Sogn og Fjordane

  Lørdag 20. jan · Årets artist frå Les mer Sogn og Fjordane - Utdeling av Luttprisen 2017. Programleiar: Ronny Brede Aaase. Direkte frå Larris Scene i Førde.