Kultur

Sist sendt

 • Salongen

  I går - Eks-kunstner - nå gründer Les mer for Mestringsguiden som hjelper flyktninger med bosetting og jobb - skjønte hvor meningsløst hennes kunstneriske virke var da hun besøkte Haiti i 2001. Mener at alle normale mennesker ville fått den samme øyeåpneren hun fikk hvis de hadde vært på Haiti da. Det største komplimentet hun har fått var at hun ikke var så veldig norsk. Jørgen gir oss del 3 i sin hagiografi om Morrissey – dagens tema: mortaliteten. Hun vil ikke være ildsjel, hun ser på seg selv som en sosial entrepenør. Hvis hun trenger å gråte så gjør hun det – samme om hun er i møte med en dresskledd forretningsutvikler. Det å ha tillit til mennesker betyr ikke at du er naiv – du har gjort et valg om å tro på godheten.

 • Kulturreportasjen

  I går - Målet er å bli kulere enn Les mer isbilen! Det sier damene bak Tigerbussen, som er en blackbox på hjul som kommer kjørende dit barna er. Ungene blir invitert inn i teatrets magiske verden.

 • Gudstjeneste - radio

  I går · Gudstjeneste fra Skårer Les mer kirke - Gudstjeneste fra Skårer kirke i Lørenskog. Liturg er Petter Dille, Tormod Westermoen holder prekenen. Prekenteksten er hentet fra Johannes ev. kap. 13, vers 30-35. Birgitte Synnes Presterud er tekstleser. Ved orgelet sitter kantor Anders Fjeld Meyer. Skårer kirkes barnekor medvirker. Dirigent er Birgitte Mydske Egner. Vi hører også John Børge Askeland på kontrabass. Salmene står i Norsk salmebok nr. 967 Dette er dagen som Herren har gjort, nr. 319 Lær meg å kjene dine veie, nr. 734 Guds kjærleik er som stranda og som graset, nr. 431 La oss vandre i lyset, nr. 666 Å leva, det er å elska

 • Språkteigen

  I går - Bruk av metaforer er et Les mer kjent retorisk grep i politikken, men det er en krevende øvelse.

 • Mellom himmel og jord

  I går - - Det beste med konfirmasjonstida Les mer er å møte andre katolikker, sier Nathaniel, Iga og Anhlan. Når de blir konfirmert i den katolske kirka senere i vår, bekrefter de dåpen og sier ja til religionen sin.

 • Rohkos

  I går - guladalit ruhkosa mii lea Les mer Karl Yngve Bergkåsa bokte. Flekkerøy gánddat lea midjiide sániid ja šuo?a bokte diedihan ahte Kristtus lihkai hávddis duon beassášidit roadis, nu son ii leat šat jámiid luhtte. Dál lea beassášáigi ja de lea heivvolaš beassašsálmmaid lávlut. Sárdnis otne lea logos vuos Joh.21.1-14 Jesus almmustahttá iežas máhttájeddjiidasas. Sálmmat leat nr. 425 Gea du salas leat lieddažat, Jesus lea lihkan! Halleluja nr. 428, lea maid nr. 423 muhton beassášsálbma Son bajáslihkai, halleluja Ovdal sártni beassašsálbma nr.420 Beassášlihkku, moraš sihkku Lakselv Blandakor, Matti Hokanen cujaha

 • Salongen

  Lørdag 21. april - Hvor tok maskuliniteten Les mer veien? Psykiater og forfatter Dag Furuholmen holder kurs for menn som vil finne den igjen. Han har med en øvelse til herrene i Salongen, Torkil og Jørgen, som kan avsløre hva de skjuler. Og er det egentlig kvinnebevegelsens feil, at maskulinitet ble noe skamfullt? Jørgen forteller om da han holdt Morrissey i hånda i tre timer, og leverer en uunngåelig forsvarstale for sin helt/far/frelser.

 • Kurer

  Lørdag 21. april - Datatilsynet Les mer kaller det en «overvåkningsøkonomi». Mediebransjen gir oss nyheter og underholdning, og vi betaler med personlig informasjon om hvem vi er, og hvordan vi tenker. Undersøkelser viser at mange ser oss over skulderen når vi leser nyheter på nettavisene. Men den 25. mai kommer det nye lover, som kan stoppe overvåkningen.

 • Árdna

  Lørdag 21. april - I denne utgaven Les mer av kulturprogrammet Ardna hører vi om ankesaka i høyesterett mellom Femund reinbeitedistrikt og bønder i nevnte område. Så har vi en sak om et gammelt fotografi av en ung skoltesame som dukket opp på nettet i farger og til slutt skal vi høre om en førstegangs koftebrukers erfaringer

 • Kulturreportasjen Kunst

  Fredag 20. april - Kulturreportasjen Les mer møter Vindtornprisvinner Tone Hødnebø (Diktafon fra 2017)

 • Studio 2 - P2

  Fredag 20. apr · Studio 2 - Boyle-familien Les mer var kunstnerne som lagde hele det grafiske uttrykket vi i dag tenker på som det psykedeliske 70-tallet! Nå har de utstilling på Henie Onstad Kunstsenter og Studio 2 har møtt dem. ** "Aniara" er et episk dikt av den svenske nobelprisvinneren Harry Martinson. Nå har det blitt sci-fi-teater på Torshovteatret. Vi anmelder. ** Vi avslutter ukas serie om poplåter som handler om sin egen sjanger. I dag skal det handle om house-musikk og vi kan avsløre at musikken faktisk stammer fra et helt konkret hus i Chicago. ** Musikerne Marthe Valle og Jarle Skavhellen har begge sluppet helt ferske singler. Skavhellen omtales som Bergens svar på Bob Dylan og Valles singel "Alarm" er en del av hennes temaalbum som er rett rundt hjørnet. De to møtes til platedate.

 • Salongen

  Fredag 20. april - Monica Boracco Les mer teller og teller. Hun teller antall mannlige og kvinnelige dramasjefer, hun teller hvor mange kvinnelige filmregissører som får lage spillefilm i løpet av et år. Alt sammen for å bedre kjønnsbalansen i film, tv, dataspill. Men er det all denne tellingen som gjør at vi får komplekse kvinneroller som Ane Dahl Torps figur i tv-serien Heimebane? Det blir Salongens første hagiografi når vi får være med Jørgen på pilgrimsferd for å se sitt store idol Morrisey. Det handler også om skam over røttene sine og hvordan en gedigen fest i Nairobi gjør at dagens gjest klarer å møte spørsmålet "Hvor er du egentlig fra?" med stolhet.