Kategorier

Kulturreportasjen

Søndag 19. mai - I perioden før David Bowie gikk bort tidlig i januar 2016, viste han en fantastisk kreativitet. Ikke bare slapp han albumet Blackstar som kom to dager før han døde. Sammen med Enda Walsh fullførte han også musikalen Lazarus. Lazarus er basert på filmen "The man who fell to earth" og vi følger den fortapte jordfarer Thomas Newtons kamp for å overleve sperret inne i en verden full av spøkelser, delirium og alkohol. Nå har stykket kommet til Norge og premieren sto på Det Norske teater i Oslo forrige helg. P2`s reporter Jon Toset tar oss med inn i David Bowie sin verden i samtale med regissør Anders T Andersen og skuespiller Heidi Germundsen Broch

Morgenandakt

I dag - Eg blir aldri ferdig med forundringa over og beundringa av dei hendige blant oss. Dei som kan tenkja ut løysinga, finna rett verktøy, forstå korleis det skal gjerast og få det gjort, mens evig lange komitèmøte surrar og går og blir til eit referat som blir arkivert i ei mappe. Varmen i ein klem i stadenfor filosofiske utlegningar om kjærleik. Mat å eta, i stadenfor ei kokebok å bla i. Esther Moe er redaktør i Suldalsposten og kjend som "Twitterdronninga frå Ryfylke". Jan Werner og The Gospel Art Group med "All because of Jesus"

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Dronning spesial! De britiske dronningene ses i en drøss nye filmer og serier. Programleder Siv Wammer er fascinert av regentene, og ikke minst musikken som er knyttet til dem. I en hel time hører du både de klassiske verkene de elsket og musikken som brukes i dagens portretter.

Språkteigen

Søndag 19. mai - Grisetaklinger og elegante fornærmelser. Ulike metoder for personangrep florerer i dagens offentlige debatt.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - **Skjelvet i Bergen. "Folkeaksjonen nei til mer bompenger " holder stø kurs i retning byrådskontorene. Med sine 25,4 prosent er Folkeaksjonen nei til mer bompenger alene større enn de tre sittende byrådspartiene til sammen. **Den betente finalen: Finalen i Europa League mellom storlagene Arsenal og Chelsea har avspark neste onsdag, i Aserbadsjans hovedstad Baku. Men nå kommer det krav om at finalen må flyttes. I et stadig meget anstrengt forhold mellom Armenia og Aserbadsjan **I Frankrike må telegiganten France Telecom møte i retten, anklaget for trakassering av ansatte. Flere titalls kan ha tatt sitt liv som følge av de tøffe arbeidsforholdene. I europeisk målestokk er Frankrike et moderne velstandssamfunn, men nå går debatten om landet har Europas dårligste arbeidsmiljø. **Skjelvet i Cannes. I en alder av 82 har den britiske filmregissøren Ken Loach igjen satt filmfestivalen i Cannes på hodet med sin nye film, Sorry We Missed You. **Det har vært voldsomme opptøyer i Indonesias hovedstad Jakarta etter at valgresultatet fra forrige måneds valg ble kjent. Årsaken er at motkandidaten nekter å godkjenne nederlaget. **Ukens anbefalinger: "The heart of the world" av Ian A. Baker, Vox Humana av Nils Henrik Asheim og dokumentarserien til Louis Theroux.

Kurer

Lørdag 18. mai - Hva skjer når et lovverk fra 1930 møter en problemstilling fra det 21. århundret? Forvirring, ser svaret ut til å være. Såkalte «lootbokser» i da-taspill er kontroversielle. Disse boksene tillater deg å bruke ekte penger til å kjøpe virtuelle gjenstander i spill, men det hele minner ofte mistenkelig om ren gambling. Bør dette reguleres som pengespill?

Morgenandakt

I går - Kan du ikkje fortelja kva du ønskjer deg, så kan du ikkje få det. Setningen ber i seg ei bittersøt sannning om korleis det er mellom oss menneske. Den fortel om ei grense, men også om ei dør som kan opnast. Dei fleste av oss har ikkje store problem med å be nokon senda oss saltet, men kor mange gonger har eg vore sår over at ein nær ikkje ser at eg er sliten og at treng trøyst? Esther Moe er redaktør i Suldalsposten og kjend som "Twitterdronninga frå Ryfylke". Carola og Per-Erik Hallin med "Down by the riverside"

Spillerom hovedsending

Tirsdag 21. mai · Spillerom - Bli bedre kjent med historien til Ruth Lagesen, Norges første kvinnelige dirigent! Også møter du en annen dirigent, Catrine Winnes som er aktuell med TV-serien "She Composes Like a Man" på NRK2.

Ut i kulturen - P2

Søndag 19. mai · Ut i kulturen - Vi synger Wergeland i Ut i kulturen med Kammertjenerne

Studio 2 - P2

Tirsdag 21. mai · Studio 2 - Han sto for ett av idrettshistoriens mest sensasjonelle comeback, da han i 1976 var tilbake i racerbilen bare seks uker etter krasjen som nesten kostet han livet. I går døde Formel 1-legenden Niki Lauda, 70 år gammel. Studio Argentina blir ikke kvitt henne. Hun har vært både president og presidentfrue, og nå vil hun bli vise-president. Men først må Cristina Kirchner forsvare seg i retten i en kjempestor korrupsjonssak som starter i dag. Studio For noen år siden kjørte en norsk furu med politi-eskorte gjennom London - det er en viss schung over det når britene er vertskap for verdens største hage-utstilling: Chelsea Flower Show. Og hvordan denne norske furua havnet midt i det celebre selskapet? Studio Trumps tidligere juridiske rådgiver får ikke vitne for justis-komiteen i dag, det har Det hvite hus sørget for. Så hva er det Trump frykter fra McGahn? Studio Den eksperimentelle og nyskapende Bauhaus-skolen ble grunnlagt i Tyskland i 1919. Vi markerer jubileet med en miniserie Bauhaus’ innflytelse. Studio I Den demokratiske republikken Kongo er et ebola-utbrudd i ferd med å komme ut av kontroll. Utbruddet er en av de mest komplekse helsekrisene WHO noensinne har stått overfor. Samtidig blir helseorganisasjonene sabotert.

Morgenandakt

Tirsdag 21. mai - Det finst eit bilde som folk drar halve verda for å sjå. Rembrandt er kunstnaren, forteljinga har han frå Jesus. Det er den fortapte sonen som endeleg er heime hjå far. Det var ei av historiene Jesus fortalde til dei som irriterte seg over at han heldt seg med dei utstøytte. Når kjærleiken er stor nok, er ikkje verdas rekneskap interessant. Esther Moe er redaktør i Suldalsposten og kjend som "Twitterdronninga frå Ryfylke". Thomas Brøndbo og Nord-Trøndelag Symfoniorkester med "For kjærlighetens skyld"

Nedlands jukeboks

20. januar - DEL 3: POLITISK ENGASJEMENT. I tredje episode hører du hva artister som blant andre Jimmy Cliff, Paul Simon, Leonard Cohen og Buffy Saint-Marie sier om musikkens politiske kraft og om deres politisk engasjement.