Kategorier

Sommer i P2

Valgerd Svarstad Haugland - - Ei kvinne ba om møte med meg. Ho hadde hatt vonde opplevingar av seksuell karakter. Tidlegare KrF-leiar Valgerd Svarstad Haugland fortel om den sommaren ho valde å stå på kvinnas side og etter kvart mista tilliten i partiet og gjekk av. Og ho spør seg sjølv om kva som har forma henne til ei sterk meiningsberar.

Sommer i P2

Joel Glover - Nevrobiolog Joel Glover er en av Norges ledende hjerneforskere og forsker på hjernens innvirkning på våre bevegelser. I Sommer i P2 forteller Glover om sin reise fra et liv ved havet i California til eksotiske skiturer i Norge. Men også om hvordan hans forskning har vært påvirket av en ungdomsvenn som ble lam etter en motorsykkelulykke.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - Aktuelt kulturprogram

Gudstjeneste - radio

I går · Jazzmesse fra Molde jazzfestival - Jazzmesse fra Molde domkirke. Liturg og predikant er domprost Olav Gading. Prekenteksten er hentet fra Markus ev. kap.12, vers 27-44. Ved orgelet sitter domkantor Tone Synnøve Øygard Steinkopf. Storyville storband og forsangere med band, medvirker. Dirigent er Einar Strande. Salmene står i Norsk Salmebok nr. 343 Hvilken venn vi har i Jesus, nr. 566 Gud, hold oss oppe ved ditt ord, nr. 108 Vår Gud han er så fast en borg, nr. 354 O Jesus, du som fyller alt i alle, nr. 287 Du er hellig, du er hel, nr. 608 Når vi deler det brød som du oss gir, nr. 342 Amazing grace, nr. 536 Guds menighet er jordens største under, nr. 402 I det fjerner jeg skuer

Rohkos

I går - Dán ruhkusa lea HB-Multimedia buvttadan NRK Sámi ovddas. Guossin otne lei Risten Turi Aleksandersen.

Språkteigen

I går - Hva slags kurv er det mannen får når et forhold tar slutt? Ja for det er vel alltid menn som får kurven?

Språkteigen

8. juli - Språkteigens lille latinskole tar i dag for seg kalenderen, og vi går på sommerbesøk til Store norske leksikon.

Sommer i P2

Birgit Alm - - Jeg har bestemt meg. Jeg har ombestemt meg. Og nå vet jeg ikke. Forfatter og frilans tekstarbeider Birgit Alm har en tilværelse med mye frihet og minst like mye ufrihet. I Sommer i P2 forteller hun om de vanskelige valgene for å få livet til å gå opp. Skal hun selge leiligheten i Oslo og flytte til Spania? Eller skal hun bli på den lille balkongen uten råd til ferie?

Kurer

Lørdag 14. juli - Er bokbussen en utdøende rase? Tallet har siden 1995 bare gått nedover og det blir stadig færre rullende bibliotek. Men rundt om i landet finnes det mange engasjerte bokbuss-entusiaster, både fagfolk og brukere. Kurer har møtt disse og ikke minst tatt en tur med bokbussen selv. Og til og med rukket en liten tur innom bokbåten. Kan kulturministeren love en real 40-årsgave til bok og kultur-bussen i Trøndelag eller er tiden for mobile bibliotek snart over?

Árdna

Lørdag 14. juli - Læsing er en behandlingsform som omhandler samisk tradisjonell helbredelse i norsk helsetjeneste. Vi skal også høre om den markasamiske festivalen Márkumeannu som arrangeres på Gallogieddi i Evenes kommune i Nordland og til slutt har vi en sak om utstillingen "Skog".

Spillerom hovedsending

Fredag 13. jul · Spillerom - Hvordan gjør man verden til et bedre sted med musikk? I dagens Spillerom møter vi den politisk engasjerte musikeren Marthe Valle som både har jobbet i Palestina og Hellas under flyktningkrisen. Riddu Riddu festivalen i Kåfjord startet for 27 år siden med et ønske om forandring, Hvordan har det gått? Natur og musikk- hvordan henger det sammen? Sondre Justad og Daniel Kvammen spilte på sommerfesten på Giske sist helg og natur ble et naturlig samtaleemne..

Sommer i P2

Anne Sverdrup-Thygeson - Insektforsker Anne Sverdrup-Thygeson elsker insektenes magiske, yrende verden. I Sommer i P2 får du vite hvorfor insekter er blant verdens mest fantastiske og inspirerende skapninger. Og om hvordan de utrolig nok bærer klodens økosystemer på sine bittesmå skuldre.