Kategorier

Språkteigen

Søndag 20. januar - Banning er fy for mange, og tålegrensa er forskjellig. Men er banning også kultur?

Studio 2 - P2

I dag · Studio 2 - Erna svarer kort på kritikken den nye regjeringen får. Selv om det var mye oppmerksomhet rundt regjeringen på slottsplassen i går, har vi snakket litt lite om rollen hennes. ** Verdens første forfatter var en kvinne. Enheduanna var kåt og stolt - og levde for 4500 år siden. ** Den trygge, gode gamle salsaen er helt ut, det som er verdens mest populære sjanger er vulgær, sexy gatemusikk fra Puerto Rico kalt reaggeton. ** Venezuelas president Maduro anklager USA for å beordre et kupp mot han, og i gatene ildner opposisjonsleder Juan Guaido opp til massedemonstrasjoner mot regjeringen. Hva er det egentlig som skjer i Venezuela nå - kan Maduro falle? ** Det tyske storkonsernet Würth har en av Nord-Europas største kunstsamlinger på over 18.000 verk. Nå vises sentrale verker fra tysk ny-ekspresjonisme i Norge. ** Grevskapene Schellenberg og Vaduz ble i dag til lilleputtstaten Liechtenstein for nøyaktig 300 år siden. Hva slags samfunn er det liechtensteinerne har skapt på grensa mellom Sveits og Østerrike? ** En tålmodighetsprøve av en fengselsflukt og en pur ung fotograf som iscenesetter seg selv og sinnsstemninger. Anbefalingspanelet er her.

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - EM i kunstløp har startet i Minsk. Vi lar kunstløp-kommentator Lise Røsto Jensen gir spille musikk brukt på isen. Trond Granlund og Håkon Paulsberg drar to Prøysenviser live.

Kurer

Lørdag 19. januar - Forsvinner pengespillreklamene? Programleder: Lars Erik Ertzgaard Ringen.

Morgenandakt

I dag - Den Hellige Ånd er nesten som en microchip som gir oss direkte adgang 24/7-365 til Gud og Jesus. Den Hellige Ånd må du selv aktivere, og velge hvor mye plass du til enhver tid ønsker inn i ditt liv, og her tør jeg komme med en anbefaling: forsøk å gi den Hellige Ånd mye plass, så kan det hende du opplever å finne svaret på livets store spørsmål, selve meningen. Jan Erik Larssen er programleder og foredragsholder. Rascal Flatts med "Compass"

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Eystein Sandvik anmelder Operaens "Billy Budd". Bob Dylan forteller om boka "Moby Dick". Og vi spiller lytternes musikk-fra-bok-låter

Kulturreportasjen

2. sep · Ut i kulturen - Ut i kulturen : På brudeferd med Tiedemand og Gud i Nasjonalgalleriet.

Kulturreportasjen

26. november 2017 - 70- tallet var 10- året da afghanerpelsen var et av tidenes mest trendy plagg blant frikerne og pizzaen og charter-reisene gjorde sitt inntog . Bymuseet har i lang tid hatt en utstilling fra denne tiden som gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp,miljøvern, ungdomsopprør og demonstrasjoner. Utstillingen blir stadig fornyet og aktualiseres igjen gjennom tv-serien til Jonas Gardell, som du nå kan se på NRK.no. Serien går tilbake til 70-tallet for å følge 3 svenske kamerater. Ellen Foss-Sørensen har besøkt utstillingen sammen med Linken Apall-Olsen ved Oslo Bymuseum.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - Iran og Israel er erklærte erkefiender, noe som merkes i krigen i Syria. I går angrep Israel iranske mål i Syria – men det var faktisk en tid da Iran og Israel var nære allierte. ** Norge har fått en splitter ny digitaliseringsminister. På høy tid, vil kanskje mange si. Men hva blir egentlig ministerens oppgaver? ** Hva skjer med sentrum av norsk politikk med den nye regjeringen? Det at de tidligere sentrumspartiene Venstre og KrF nå er med i en blå regjering, betyr det at sentrum i norsk politikk er død? ** Hørselshemmede hadde ingen plass i nazistisk ideologi, der det lytefrie mennesket var idealet. Nå blir historien til de mange skjebnene fortalt av hørselshemmede selv – på teater. ** I helga smalt det en bilbombe i den nord-irske byen Londonderry. Avsender er Nye IRA. Hvem er de, og ser vi en ny runde med gamle konflikter blusse opp i Nord-Irland? ** 70 år gammel gir forfatter Margaret Skjelbred ut sin første novellesamling. Ser hun seg tilbake, finner hun ut at diktene hun debuterte med for 35 år siden, egentlig var små noveller i konsentrert form. Er ringen i forfatterskapet nå sluttet? ** Den norske kunstneren Per Krohg levde bohem-livet i Paris, og var elev av Henri Matisse. Nå vises den første soloutstillingen med Kroghs arbeider på over 30 år. Vi møtte hans barnebarn, for å lære mer om Per Krohgs kunstnerliv. ** I dag har det vært mulig for sportsinteresserte i det ganske land å få et spesielt og eksklusivt innsyn i Norges største fotballklubb, Rosenborg, nå som rettssaken er i gang. Men så sitter det nok ganske mange som ikke er så fotballinteressert og lurer på hva alt dette styret er for noe.

Morgenandakt

I går - En ung mann jeg kjenner, var på leting og trengte et godt råd. Han ønsket å finne tilbake til seg selv, og det livet som var ment for ham. Det er en forferdelig posisjon for oss mennesker å havne i om vi kun blir vurdert og dømt ut i fra våre dårligste sider og egenskaper. Da kan veien tilbake virke uendelig lang, men umulig - det er den ikke! Jan Erik Larssen er programleder og foredragsholder. Lizz Wright synger "Presence of The Lord"

Spillerom hovedsending

Mandag 21. jan · Spillerom - Aslak Sira Myhre er DJ når vi markerer bokåret. Med musikk som er inspirert av bøker og romanfigurer. Amtmandens Døtre forandret litteraturen med en sang! Og vi spiller musikktipsene fra dere lyttere.

Studio 2 - P2

Mandag 21. jan · Studio 2 - De rikeste i verden blir bare rikere og rikere. Vi synes åpenbart at det er greit at de som har mest ikke skal bidra til fellesskapet. Hvorfor betaler ikke de rike skatt? ** En potensiell kultforestilling, mente Aftenpostens anmelder om teaterstykket MARE, som hadde premiere ved Det norske teatret i Oslo i helgen. Vår kritiker er hjertens enig! ** Det er 36 år siden vi sist hadde en borgerlig flertallsregjering her til lands. Willoch fikk tre år med flertall bak seg før han ble dolket i ryggen av en fallende oljepris og en prinsippfast Carl I. Hagen. ** Halvparten av britiske ungdommer angrer på for tidlig seksuell debut, viser ny britisk undersøkelse. Legger samfunnet press på ungdommene? Vi ser tilbake på seksualundervisningen i tekster for barn og unge gjennom de siste 200 årene. ** Ny mulighet for skogbruket i Norge. Snart kan vi fø grisen med grantrær. ** Nyhetspanelet gir deg nyhetene du kanskje gikk glipp av i uka som gikk. ** Brexit medfører mange ubehagelig omveltninger for mange. Til og med franskmenn må snakke engelsk! Bli med franske tollere på kurs.