Kategorier

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - Nat King Cole-spesial! Med Eigil Berg, fra New Jordal Swingers feirer vi Cole, som banet ny vei i et rasedelt USA med smil, eleganse og sanger om kjærlighet.

Kurer

Lørdag 16. mars - Dagens Næringsliv velger å sperre menn ute fra sin nye facebookgruppe DN Kvinner, fordi de ønsker å få flere kvinner inn i den offentlige debatten. Men er det egentlig slik at menn hindrer kvinner fra å delta i ordskiftet? Og er løsningen på problemet å lage beskyttende bobler for kvinner på sosiale medier? I tillegg møtes Kurérs panel for å snakke om hvorfor en tragisk flyulykke i Afrika så raskt går over i å handle ilandsproblemer som kanselerte fly og billettrefusjoner.

Morgenandakt

I dag - Avtaler er ømt. Avtaler er undervurdert. På min ungdomsskole fant de opp et valgfag. Hjemmehjelp. Jeg hadde hjemmehjelp-valgfag. En dag i uka gikk venninna mi og jeg hjem til Ingeborg på 80 som bodde alene i en leilighet i fjerde etasje i bydelen. Hun trengte hjelp til å vaske gulv og rydde ut av oppvaskmaskinen. Hun hadde en koselig leilighet, syntes vi, koselig og ren. Veldig ren. Linn Skåber er skuespiller, komiker og forfatter. Ellen Sofie Hovland synger "Vær her for meg"

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Eystein Sandvik anmelder Rosenkavaleren, og vi blir med Mari Tvedt videre i fotsporene til kjente komponiser - denne gang er det Gustav Mahler som står for tur.

Ut i kulturen - P2

Søndag 17. mar · Ut i kulturen - Om Russlands Svaneprinsesser og Danmarks Lille Havfrue med Kjetil Bang-Hansen

Kulturreportasjen

21. oktober - Sven Henriksen er skuespiller, dramatiker, poet og samfunnsdebattant. De siste 10 årene har han hatt sin egen blogg, og hans meninger elskes og hates. Før sommeren kom han med boka «Hold kjeft da, Henriksen». Samtidig laget han en teaterforestilling med samme navn ved Nordland Teater. Den handler om hans liv. Denne høsten vises den igjen. Ellen Foss-Sørensen har truffet Sven Henriksen.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - **Australias strenge flyktningpolitikk har lenge vært omdiskutert både nasjonalt og internasjonalt, blant annet med omstridt internering av asylsøkere på stillehavsøyer. På stillehavsøya Nauru har journalister og ikke-statlige organisasjoner de siste årene gradvis blitt mer og mer utestengt. **Denne uken er det 5 år siden Russland annekterte Krim. Folk som bor på på Krimhalvøyen forteller om økt risiko for å bli arrestert og banket opp hvis de ytrer seg kritisk og at de ikke lenger tør si hva de mener **Pink Floyd er mange coverbands favoritt. Hva kommer det av at så mange band reiser rundt i verden og spiller Pink Floyds musikk, så likt de kan originalen? **De langer ut mot eliten, mediene, politisk korrekthet og sosialisme. I dag møter Brasils president Jair Bolsonaro og USAs president Donald Trump – i det hvite hus. Krisen i Venezuela, forsvar og handel er blant det som står på dagsorden. **Store oljeflak er på vei mot land i Biscayabukta mellom Frankrike og Spania. Strender og dyreliv er truet, og uværet gjør vernearbeidet vanskelig. Men er oljesøl egentlig så farlig?

Språkteigen

Søndag 17. mars - Hvorfor omtales båter som hunkjønn? Spørsmålet dukket opp da fregatten KNM Helge Ingstad ble omtalt som hun i nyhetene.

Morgenandakt

I går - Jeg tror Jesus var glad for at noen, et vanlig menneske, var uhøflig nok til å gå ut av mengden der i Golgata og gi ham en klut på pannen da han var ensom, da han trodde hans Gud hadde forlatt ham. Det krever litt øving, det å si de små tingene til andre, kanskje ukjente mennesker, men det er en artig og fin øvelse. Jeg pleier å øve meg på turister. Linn Skåber er skuespiller, komiker og forfatter. Ole Paus synger "Vi overlever alt"

Spillerom hovedsending

Mandag 18. mar · Spillerom - Tuva Syvertsen driver "Tuvas blodklubb", der folkemusiker blomstrer natterstid. Mørke Meditasjoner med Helge Kaasin ser på svartmetallen som historisk dekadanse-bevegelse, som å leve uten verdier.

Studio 2 - P2

Mandag 18. mar · Studio 2 - Politikere i Fremskrittspartiet har foreslått å nekte uvaksinerte barn skolegang. Samtidig vil Island stenge grensene for mennesker som ikke har vaksinert seg, mens vaksinemotstanden splitter regjeringen i Italia. Men hvilken politisk strategi er egentlig best for å hindre at vaksinasjonstallet i befolkningen synker til et kritisk lavt nivå? ** Når vi snakker om bomberom, tenker de fleste kanskje på en liten nedgravd firkant av armert betong. Men såkalte luksus-tilfluktsrom blir mer og mer vanlig blant de formuende flere steder i verden. Er tilfluktsrommet i ferd med å overta for vinkjelleren som underjordisk statussymbol? ** Sotheby’s er blant verdens største auksjonshus og har formidlet blant annet Magna Carta, Skrik - og eksklusive gjenstander fra Elton Johns hus. Nå fyller firmaet 275 år og vi kikker på noen av de gøyeste og rareste tingene de har solgt. ** Filmen «Jeg ser deg» handler om klarsynte Michael Winger som jevnlig må hjelpe til med å finne folk som er savnet. Forsker og human-etiker Didrik Søderlind mener derimot at det kan gjøre mer skade enn nytte når klarsynte blander seg i forsvinningssaker. ** Det blir lykkelig våpennytt fra Oceania, erotikk i møbelbutikk og en grunnlovsbeskyttet finger i vårt nyhetspanel.

Morgenandakt

Mandag 18. mars - Hvorfor er vi så redde for å prate om det? Hvorfor hører vi så sjeldent: Jeg følte meg så ensom i helgen? Jeg føler meg så ensom hjemme etter jobben? Det dreier seg om mandager og tirsdager, da en dag bare er en dag og ingenting skal stekes eller feires. Kan vi lære å bli venner med denne skumle, private, langsomme og urolige ensomheten? Linn Skåber er skuespiller, komiker og forfatter. Maria Mena synger "Til alle tider"