Kategorier

Salongen

I dag - Jazzmusiker og stjernestøvforsker Jon Larsen samlet støv i veikanten verden over i 7 år - og fant til sin (og all verdens forskeres) store overraskelse, partikler fra verdensrommet! Det finnes klare kjennetegn hos mikrometeorittene: ALLE kan finne stjernestøv. Forteller om kjærlighet til elektronmikroskopet, og hvordan få til automatskrift.

Ordet fanger

Søndag 11. november - Programlederne Ellen Wisløff og Endre Ruset leter etter den levende poesien. I denne episoden av Ordet fanger finner de den hos den høyst levende Helene Guåker og for lengst døde romerske poeter. Felles for dem: sex og kjærlighet. I studio: Helene Guåker og Thea Selliaas Thorsen.

Spillerom hovedsending

I dag · Spillerom - Stian Balducci står i spissen for Electronica Kvintetten GRÅ, fullt opp med hardware og en trompetist! Håkon Kornstad Trio forener jazz og opera som du aldri har hørt før.

Filmpolitiet

I dag - Marius gir deg den beste musikken på P3! Send han gjerne en snap til p3snap.

Kulturreportasjen

Søndag 11. november - Filmen Harajuku har premiere 23. november. Dette er den 3. spillefilmen til regissør Eirik Svensson. Den handler om 15 år gamle Vilde som henger på Oslo S sammen med vennene sine. Så skjer det ting i livet hennes, og hun blir alene på lille julaften. Harajuku er spilt inn på Oslo S – og Ellen Foss-Sørensen dro dit for å møte regissør Eirik Svensson

Mot helg

I dag -

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - Rune Kristoffersens plateselskap Rune Grammofon feirer 20 år. Hva gjør dem så suksessrike? Michael Krohn har spilt inn Raga-klassikerne i rolig, voksent arrangement. Blir det bedre?

Spillerom kortversjon

I går · Spillerom - Michael Krohn har spilt inn Raga-klassikerne i rolig, voksent arrangement. Blir det bedre?

Språkteigen - P1+

I går · Språkteigen - Språkteigen - programmet om god norsk, på godt norsk. Programleder er Einar Bjorvatn (bildet), Programmet ble sendt for første gang 1. oktober 2000.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - Den amerikanske etterretningstjenesten CIA er på jakt etter et sannhetsserum – et stoff som kan få de som avhøres til å snakke sant. Finnes et sånt stoff? ** Filmfestivalen «Abloom» har et litt spesielt formål. Den skal få flerkulturelle med funksjonsnedsettelser til å blomstre. ** Norge må bli bedre på å avsløre falske pass, bankkort og førerkort for å sikre identiteten til oss vanlige folk bedre. Men hvordan skal det gjøres? ** TV-serien «Narcos: Mexico» har premiere denne uka. Nå handler det om narkobaronene i nettopp Mexico. Vi anmelder. ** Mikke Mus er en av Disneys mest berømte karakter og i disse dager fyller han 90. Tegneserietegner mener vi liker ham fordi han minner oss om oss selv. ** I mange år har Amnesty International fått mennesker verden over til å skrive brev for å skape oppmerksomhet om samvittighetsfanger. Men virker det? ** Danseforestillingen «Glemt» handler om tvangsevakueringen av Troms og Finnmark. Hvorfor trengs en slik forestilling nå?

Morgenandakt

I går - Då Jesus ble krossfesta fredagen før påskehøgtida, hang også to røvarar ved sida av han. Ein på den høgre sida hans og ein på den venstre. Denne andakten handlar om kvifor det gir håp, også for oss, at ein av desse røvarane erkjente det vonde han hadde gjort, at han reknar Jesus for å vere Gud og at han ba Jesus om å hugse på han i himmelriket. Alf Kjetil Walgermo er kulturredaktør i Vårt Land og forfattar. Ragnhild Miriam og Arvid Pettersen syng "Jeg har en venn som har gitt sitt liv"

Spillerom hovedsending

Onsdag 14. nov · Spillerom - Kate Havnevik tenker visuelt når hun lager musikk, det blir det sykt kule musikkvideoer av! Flamencosanger Estrella Morente dro til Oslo og tok med seg hele familien. Amund Enger har laget musikk til Halldis Moren Vesaas sine dikt.