Kategorier

Morgenandakt

I dag - Emma Gonzales, en av ungdommene som overlevde skoleskytingen på Douglas High School i Florida i USA, tok et rasende oppgjør med Amerikas våpenpolitikk. Hun er ikke gammel nok til å kjøpe våpen eller til å stemme ved valg, men Emma er gammel nok til å gjøre en forskjell og stå opp for det hun brenner for. Camilla Osnes er sokneprest i Hemsedal. Diana Ross synger I’m coming out

Språkteigen

I går - Vi lever i et av verdens mest likestilte land. Men er språket likestilt?

Salongen

I går - Skuespiller og samfunnsdebattant Sven Henriksen synes ikke det er alt vi skal tilgi. Han forlot familien og Jehovas vitner som 16-åring, og satte seg samtidig fri fra sosial kontroll. Det er viktig å prøve å gjøre verden til et bedre sted, derfor har Sven en mening om alt. Nesten. Er det en ting han mener han virkelig har fått til er det kjærligheten. Skyldfrie Frode Grytten fremfører sitt dikt «Blind», bearbeidet av lydkunstner Hans-Kristen Hyrve med musikk av Talking Heads.

Mellom himmel og jord

I går - Et program om religion og livsfilosofi

Kulturreportasjen

I går - «Tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med», sa høvdingkvinnen Tater-Milla før hun døde i 1976. Nå har tippoldebarnet hennes ,21 årige Sara Wilhelmsen, laget en teaterforestilling om hennes liv. «Se min ild» handler om frihet og stolthet – om hvordan taterne/romanifolket har overvunnet, seiret og overlevd til tross for samfunnets motstand. Ellen Foss-Sørensen besøkte ensemblet under prøvene.

Gudstjeneste - radio

I går · Familiegudstjeneste fra Hjelmeland kyrkje - Familiegudstjeneste fra Hjelmeland kyrkje i Rogaland, hvor høsttakkefest markeres. Prost Sigrid Sigmundstad er liturg og prest Ine Linn Marthinsen holder prekenen. Prekenteksten er hentet fra Lukas ev. kap.11, vers 3. Andreas Øye, Peder Krokedal og Margrethe Førre er tekstlesere. Kantor Anne-Berit Rinde Bjelland er dirigent for Hjelmeland kyrkjekor og prosjekt-barnekor. På el-gitar hører vi Ståle Strømsvoll. Salmene er fra Norsk Salmebok nr. 240 Måne og sol, nr. 787 Alt det miste, 761 Alle vender augo sine til deg, 243 Gud skapte lyset og livet og meg, 781 Kven har skapt alle blomane, 731 Eg galdar mine hender små og nr 409 I dine hender Fader blid.

Rohkos

I går - Buresboahtin otná ruhkosboddui. Øystein Skille lea ruhkosdoalli. Sárdneteaksttan lea Matt.8 5 rajes.Bajilcála lea Jesus ja offiseara Kapernaumis. Sálmmat leat nr. 69 Jesus, Jesus, Jesus lea dat, nr. 491 Min dálkasteaddji lahka lea, dat stuora Hearrá Jesus. Ovdal sárdni lálvlu Máze Lávlonjoavku Hearrá sivdnidivcce du, halleluja.

Kulturreportasjen

Lørdag 22. sep · Ut i kulturen - Ut i kulturen På besøk i mørkerommet til fotograf Morten Krogvold

Salongen

Lørdag 22. september - Musiker og improvisatør Ingrid Frivold fikk mye oppmerksomhet da hun vant Spellemannspris med bandet Beglomeg i 2016. Hun er lei av å unødvendig «kjønning» i samfunnet. Selv venter hun for tiden på sin andre og siste kjønnbekreftende operasjon. Torkil, Ragnhild og Ingrid prøver å komme til bunns i hva som er munter musikk. Som et godt glass champagne i følge Ingrid. 80 år gamle Berit Havrevold Finne forteller sin Salonghistorie. Det er aldri for sent å bli forelsket. Ingrid beundrer evnen til å leve i nuet. Livet er ikke over før det er over.

Kurer

Lørdag 22. september - Er du en av de som har dårlig samvittighet for at du bruker mye tid på mobilen? Med alle de nye idealistiske appene som finnes for smarttelefonen er det gode muligheter for å få god samvittighet for tida du bruker på telefonen. I Norge satses det på apper som skal være med å gjøre verden til et bedre sted, vi møter menneskene som prøver å spre sitt engasjement gjennom en applikasjon for smarttelefonen. Men er det noe penger å tjene på slikt? Og er telefonen riktig verktøy for å skape medfølelse og engasjement? De som forsker på slikt tror at apper kan skape større forandring i menneskene enn vi kanskje tror.

Árdna

Lørdag 22. september - Hvordan var det å komme til Norge som politisk flyktning i 1987? Vi snakker med Carlos Alfredo Jeldes-Ramirez som er mapuche-indianer og fra Chile og vi får også vite om indianernes situasjon i Chile.

Spillerom hovedsending

Fredag 21. sep · Spillerom - Mr. Oogway er jazzbandet som er inspirert av Kung fu filosofi og verdensrommet! Supertalentene; Nikolai (piano) og Elise (fiolin) med Koop til etternavn i gnistrende samspill!