Kategorier

Språkteigen

I dag - I Frankrike har akademiet nylig stemt for at mange yrkesititler skal feminiseres. Språkendringen skjer etter mye motstand. En seier for likestillingen mener mange.

Mellom himmel og jord

I dag - Komiker Espen P.A Lervaag er kristen, men det flagger han ikke når han hilser på folk for første gang.

Ut i kulturen - P2

I dag · Ut i kulturen - Fordypning i Arvo Pärts musikk på Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival

Salongen

I dag - Norges nest viktigste nålevende dramatiker (Morgenbladet), Arne Lygre, har – i likhet med Christine – både tapt og funnet kjærligheten på de fire og et halvt årene siden han sist var i Salongen. Kunstner Sverre Bjertnæs laget en 2,6 m høy skulptur som ble stående hjemme hos Lygre i flere måneder for å inspirere han til å skrive teater. Jørgen beskriver hvilken relasjon han og hunden Patti deler: «Det er et tvangselement her, som jeg har introdusert i livet hennes». Arne samler ikke på egne opplevelser for å bruke det i tekstene han skriver. Frode Grytten byr på et nytt, nydelig dikt: «Utsikt frå rom 441» Jørgen og Christine så det siste stykket til Arne Lygre, «Meg nær», og presenterer sine favoritt-replikker fra stykket for å diskutere betydningen og motstanden med dramatikeren selv. Arne Lygre beskytter seg fra publikums reaksjoner på stykkene hans. Som feks. at Christine blir lei seg av dem.

Kulturreportasjen

I dag - På tross av alt i naturen som er grønt, var grønnfargen den vanskeligste av alle farger for menneskene. Den lot seg ikke fange.

Gudstjeneste - radio

I dag · Påskedagsgudsteneste i Knarvik kyrkje - Påskedagsgudstjeneste fra Knarvik kirke, som ligger i Lindås kommune ved Bergen. Sokneprest Geir Øy er liturg, spesialprest Torbjørn Sæle holder prekenen. Prekenteksten er hentet fra Johannes ev. kap.20, vers 1-10. Karin T. Wallace og Børge Romarheim er tekstlesere. William Kay er organist. Vi hører også Erlend Aagaard Nilsen på trompet og Håkon Kartveit på pauker. Felleskor og Knarvik Gospel deltar, dirigenter er Eirin Beate Åserud-Løvlid og Eli Eidsnes. Salmene står i Norsk salmebok nr. 197 Deg være ære, nr.195 Krist stod opp av døde, nr. 189 Guds kyrkje, syng kring vide jord, nr. 204 Han er oppstanden, nr. 214 Han sto opp før dagen demret, nr. 623 Ingen er for liten, nr.196 Påskemorgen slukker sorgen, nr. 199 Å salige stund uten like, nr.899 Jeg tror på jordens forvandling

Ipmilbálvalus

I dag - NRK SÁPMI sádde vuosttaš beassášbeaivve allabasi ipmilbálvalusa Muoskki rouhkosstobun, Kvitfors kapell, Evenáššis, Davvi Nordlanddas.

God påske med NRK P2

I dag - Korleis feira me påske i Noreg før i tida? Korleis feirar dei påske i Afrika i dag? Og, fortener ikkje denne storelåtte dagen eit litt finare og meir kreativt namn enn 1. påskedag? Kanalvertane Hanne Marie Molde og Ådne Riis Hallås spør kjende P2-stemmer om alt det me lurar på med påsken. Et påskefrukosten din saman med oss i NRK P2. God påskemorgon!

Kurer

I går - Moteindustrien er en av verdens store miljøverstinger, men greier motepressen å være en kritisk vaktbikkje, eller ender den opp med å bli en entusiastisk heiagjeng som heier fram norsk design og frister deg med alt du burde ha i klesskapet? Norske journalister er klare for å endre bransjen, men på forskjellig vis. Enten ved gravende motejournalistikk, eller ved å bruke forsida for å bryte ned fordommer.

God påske med NRK P2

I går - Kva har appelsin med påske å gjera? Kva er det med samisk musikk? Og, mange feirar påsken til fjells, men korleis det å feira han i fengsel? Kanalvertane Hanne Marie Molde og Ådne Riis Hallås spør kjende P2-stemmer om alt det me lurar på med påsken. Et påskefrukosten din saman med oss i NRK P2! God påskeaftan!

Salongen

I går - Salongens påskespesial med Salonghistorier: En defekt lyspære på en studenthybel i det gamle Sovjet lager trøbbel for Caroline Serck-Hanssen. Egil Stray Pedersen forteller om sin første stormende forelskelse og en gjenglemt kasett på et loft. Ida Schmidts impulsive og eventyrlystne personlighet fikk seg en trøkk hun ikke glemmer så lett. Frøydis Århus forteller om et slektstre og et overraskende sammentreff.

Spillerom hovedsending

Fredag 19. apr · Spillerom - LIVE: Hør Julie & Andreas spiller tango på harpe og bandoneon. Ketil Bjørnstad spille hyllest til Rainbow-studio på piano. Amgala Temple spiller imaginær templerock. Dette er et utdrag av artistene som har spilt på fredagene i Spillerom.