Kategorier

Kurer

18. februar 2017 - Mens spillindustrien internasjonalt er større enn både film og musikk, er denne bransjen foreløpig beskjeden her hjemme i Norge. Men ting er i ferd med å skje.

Spillerom hovedsending

I går · Spillerom - John Pål Inderberg er en av norsk jazz nestorer. Vi lar han se både bakover og framover. John Surman lager musikk av lyden fra de mystiske kortbølgestasjonene. Pink Floyds Roger Waters er fortsatt like samfunnskritisk og sinna.

Sommer i P2

Maria Gilani - Statsviter og Norad-rådgiver Maria Gilani vokste opp i Norge med mor fra Pakistan. Hun sier hun fikk det beste fra to kulturer, og nå når hun selv har blitt mor og lurer hun på hva hun kommer til å gi videre.

Sommer i P2

Anders Totland - Forfatter og journalist Anders Totland springer i motbakker for å la seg inspirere. I Sommer i P2 forteller han om hvorfor han skriver om mørke tema som sykdom, død og incest. Og om hvorfor han ikke ikke lenger springer fordi han må, men fordi han ikke kan la være.

Studio 2 - P2

I går · Studio 2 - ** OM to timer skal Per Sandberg og kjæresten holde pressekonferanse - de varsler et kraftig oppgjør med norske medier. Har det vært en heksejakt? **Hvem er søta bror? Og hvilke forandringer har han gått gjennom det siste hundreåret? Vi skal høre hvordan den svenske forfatteren og samfunnsdebattanten Lena Andersson beskriver ham. **I kveld og i morgen spiller en av rockehistoriens største levende legender på Fornebu.. Pink Floyd-sjefen Roger Waters holder fortsatt koken, både musikalsk - og ikke minst politisk **Prisene på norsk mel kommer til å øke i høst - det er en av konsekvensene av sommerens tørke. Vi ser på følgene av tidenes tørkesommer over store deler av Europa. **Tidligere i dag presenterte den norske filmbransjen de16 norske filmene vi får se på kino denne høsten. Er det noe å glede seg til der, lurer vi? **Kvinnene i hverdagslivet. Kunstmaleren Johannes Vermeer, opphavsmannen til det kjente kunstverket, kvinne med perleøredobb, skildrer hverdagslivet i bildene sine. Men vi kjenner ikke til hverken hans liv eller tanker. Hva var bakgrunnen for hans teknikker?

Språkteigen

Søndag 12. august - Hvem var opphavet til uttrykket "hele bøtteballetten"? Og er det en grense for hva vi kan "-isere"? Lytterne spør og Språkteigen gir svar.

Morgenandakt

I går - Det henger en skam sammen med det å være menneske. Vi merker den som noe som treffer oss både utenfra og innenfra. Styrken i skammen varierer. Den kan kjennes som små, nesten kilende støt, eller som drepende slag. Den kan oppleves som et teppe av vatt eller som en uoverkommelig mur. Vàrheten for skammen varierer. Elisabeth Thorsen er ledende domkirkeprest i Oslo domkirke. Ingrid Olava synger Guds kjærleik

Spillerom hovedsending

Mandag 13. aug · Spillerom - Fiddle Camp på Røros samler 50 felespillere fra hele verden. De vil lære den skandinaviske felemusikken. Rosendal Kammermusikkfestival anmeldes av Eystein Sandvik. Og Njål Engeseth anbefaler bok om The Doors.

Sommer i P2

Tor Itai Keilen - Da Tor Itai Keilen begynte på ungdomsskolen, sluttet han å fortelle medelever at faren var fra Israel. Jo eldre han ble, jo tydeligere ble det for ham at det var flere grunner til å skjule sin jødiske identitet. Denne våren har han stått på hovedscenen på Det Norske Teatret i forestillingen "Utafor" for å fortelle om hvor mye tid han har brukt på å skjule sin kulturelle tilhørighet, og hvorfor han ikke ønsker å gjøre det mer.

Studio 2 - P2

Mandag 13. aug · Studio 2 - **Per Sandberg går av som fiskeriminister. Hva slags politisk rollefigur er det FrP nå mister? ** Samtidig er Kristelig Folkeparti i en skikkelig skivs. Partiet er splittet og i Bergen har partiet mistet flere profilerte medlemmer. ** I alt 16 afrikanske migranter, som alle jobbet som tomatplukkere sør i Italia, mistet livet i to trafikkulykker i forrige uke. Forholdene de jobber under beskrives som moderne slaveri. Studio 2 får høre om tomat-slaveriets virkelighet. **Stadig flere måker søker inn til byen på jakt etter mat. til stor irritasjon for mange. men hva er årsaken? og hva slags typer er det vi har med å gjøre? **Utenlandsbosatte rumenere på ferie i hjemlandet står bak massedemonstrasjoner i Bucuresti denne helgen. Målet er at regjeringen skal gå av. Men hva handler protestene egentlig om? **Ukas nyhetspanel: om fulle veps, sjøstjernealiens og blindesyke ekorn.

Morgenandakt

Mandag 13. august - Det finnes såkalt sunn og usunn skam. Jeg tror Jesus kom for å ta all skam på seg. Både den sunne og den vi helt klart ser er usunn. At Jesus tok skammen på seg, handler om at han lot seg merke av alt det vi mennesker både avskyr og er redde for. Han gjorde det samtiden sa var urent eller gjorde uren. Han lot seg stigmatisere, avvise, bortvise. Elisabeth Thorsen er ledende domkirkeprest i Oslo domkirke. Herborg Kråkevik synger Å leva, det er å elska

Studio 2 - P2

Søndag 12. aug · Studio 2 - Aktuelt kulturprogram