Dokumentar/fakta

Dokumentar/fakta

Sist sendt

 • NRK for 50 år siden - P1+

  I går · NRK for 50 år siden - Fra Les mer innvielsen av Haakonsvern kirke. Kontreadmiral Harald Voltersvik orienterer. Om byen Sandnes og firma Jonas Øglænd. Redaktør Jonas Scanhce Jonasen. Om Sør-Samisk kultur. Intervju med lokalhistoriker og ordfører Peter Jæger Leirvik.

 • P2-portrettet

  I går - Arthur Millers "En handelsreisendes Les mer død" er på vei opp mot oppløpssiden, og fredag pakker Atle Antonsen vareprøvene ned i en sliten koffert for aller siste gang. De siste årene har skuespilleren og komikeren blitt utfordret i klassiske roller både på Den Norske Opera og Ballet og på Nationaltheatrets hovedscene. Atle Antonsen er ukens P2-portrett

 • Sånn er du

  I går - Lars Lillo Stenberg har Les mer tatt personlighetstest, og Nils Brenna og Harald Eia skal blant finne ut om han er introvert, hva han er redd for og om hva slags forhold han har til skryting. De skal også prøve å analysere flere av hans sanger i lys av hans personlighetstrekk.

 • Ekko-gjenhør

  I går · Ekko-møtet - Her finner Les mer du repriser fra hovedsendingene til Ekko

 • Museum

  Lørdag 21. april - Eidsfoss jernverk Les mer - «Et lite Røros i Vestfold» Et genuint jernverkssamfunn med 30 verneverdige bygninger. Det er Riksantikvarens beskrivelse av den lille bygda Eidsfoss rett ved innsjøen Eikeren, på grensen mellom det gamle Buskerud og Vestfold. Egentlig ikke så langt verken fra Kongsberg eller Hvittingfoss, men et godt stykke unna allfarvei og for mange en overraskende fint bevart perle i norsk industrihistorie. Jernverket ble anlagt på slutten av 1600-tallet, og mange av arbeiderboligene har ennå tømmer og bygningsdeler igjen fra den tiden. - På 1970-tallet skulle alt rives, sier veteran Fred Norseth. Han bor selv i Bråtagata og har familierøtter på stedet helt tilbake til starten av 1900-tallet. - Jeg ble forbanna den gangen, sier han og forteller i MUSEUM om hvordan folk protesterte og nektet å godta at de gamle arbeiderboligene skulle rives. I et stort samarbeid mellom AS Eidsfoss verk, vernemyndigheter og de lokale aksjonistene ble det på 1980-tallet laget en stiftelse som på dugnad gjennom mange år og med offentlige tilskudd har restaurert og tatt i bruk 16 verneverdige bygninger. Norges eldste dagligvarebutikk, med start på 1860-tallet, er fortsatt i drift. Det er Kro og profesjonelle utstillinger i regi av Vestfoldmuseene og Eidsfoss Industrihistoriske samlinger. Blant annet er det lagt vekt på kvinnehistorie, forteller kurator Hilde Woxen Stormark. - Vi tok utgangspunkt i diktet til Kari Bakke, som heter «Spor i vatn», sier hun. Det sier mye om kvinnenes rolle i historien. Det er som vannet som sildrer gjennom fingrene dine. Du klarer ikke å ta fatt i det, men det er der, sier Stormark. - Vi har mange innfallsvinkler til historien, vi har både hovedgården med den flotte hagen, industriutstillingene, arbeiderboligene og nærheten til Eikeren. Og så er det liv og lys i husene, og det skaper aktivitet, det er mye som skjer her, sier prosjektleder Kasper Søyland.Sendt første gang 21/4 2018. Programleder Øyvind Arntsen

 • Røverradion

  Lørdag 21. april - Sofia Haugan Les mer er aktuell med dokumentarfilmen Røverdatter som handler om hennes oppvekst med en narkoman pappa. Hun deler erfaringer med Erik og Steffen. Lorena har ruset seg siden hun var 12 år. Nå sitter hun inne, men håper på å komme seg ut av miljøet når hun har sonet ferdig. Dozie prøvde hasj for første gang sommeren etter ungdomsskolen. Han reflekterer over hvordan han endte opp i fengsel. Betjent Lennart deler en røverrhistorie om urin og Erik kommer med forslag til hvor de narkomane kan flyttes om de blir fjernet fra Brugata.

 • Ekko

  Lørdag 21. apr · Ekko Helg - I Les mer Ekko helg får du noen av godbitene fra uka som har vært, i tillegg til radiokumentaren som forteller historien om de harde EU-valget i 1994. I tillegg skal vi høre om svensk elitisme, både de intellektuelle og de rike i kjølvannet av skandalene om i den svenske akademien. Vi skal få høre på hvorfor mange ikke trener og hvorfor de som trener er i dårligere form enn de tror. Til slutt skal vi til naturhistorisk museum og besøke en sær, liten skapning.

 • Verdibørsen

  Lørdag 21. april - QUISLING OG Les mer ANTISEMITTISMEN. Hvordan var Quislings antisemittisme og var dette allmenne ideer? FILOSOFIPANELET: HVEM SKAL VI GI TIL? To små jenter trenger penger til høreoperasjon. På Facebook kan vi se bilder av dem og det er et kontonummer. Men skal vi gi?. RENESSANSE FOR HEVNEN? Den svenske filosofen Torbjörn Tännsjö mener at vi har fått en renessanse for ideen om at vi straffer for å gi forbryteren det vedkommende fortjener.

 • Radiodokumentaren

  Hele historien - EU-striden som Les mer splittet Norge 1:2 - Striden om Norge skal bli medlem i EU splitter Norge i 1994. Alt skal avgjøres i en dramatisk folkeavstemning. Ja-siden har et flertall av politikere, media og næringslivet i ryggen. Men nei-siden står sterkt blant unge, radikale og i distriktene.

 • Bakoversnakk/Dette vil jeg dele

  12. mar 2014 · Bakoversnakk - Bakoversnakk: Les mer De gode historiene fortalt av de som har laget og de som har lyttet på radio. Gjest: Jon Michelet

 • Ekko

  Fredag 20. april - 50 år siden Les mer Biafra-krigen og de første tv-bildene fra en katastrofe. Hvordan har dette formet dekningen av Afrika i mediene, og vårt bilde av kontinentet?***Terje Tvedt provoserer og begeistrer med sine tanker om blant annet begrepet "godhetsregime". Bli bedre kjent med ham, over en kjapp kaffe.***Hvordan lære barn om penger i et kontantløst samfunn.***Spørsmål som stilles i Abels tårn: Tidsreiser er mulig, men hvordan kan vi klare å reise fram i tid, og er det mulig å overleve bare på kaffe eller whisky?

 • Ekko-gjenhør

  Torsdag 19. apr · Ekko - Gjenhør Les mer fra formiddagens sending.