Kategorier

Verdibørsen

Lørdag 20. oktober - TRUMP- PROFETIEN: Trump er Guds utvalgte. I april 2011 fikk en tidligere brannmann en beskjed fra Gud; Trump skal bli president!. Nå har profetien blitt film. ER KIRKEN VENSTREVRIDD?Den norske kirke har tatt stilling i en rekke politiske spørsmål. Flere av disse er å gjenfinne på venstresiden. FANTES DET ET "GODHETSTYRANNI" PÅ NORSKE PREKESTOLER? Hvordan var forkynnelsen under flyktningkrisen 2015/16? INN I NATUREN del 1: Reporter Jostein Gjertsen og fjellklatrer og friluftsmenneske Sindre Bø drar inn i naturen for å finne veien ut av naturen

Ekko

I går - * Kor mykje ansvar kan barn ta i ein familie? Meir enn 40.000 barn er i ein familiesituasjon der dei gir omsorg i staden for å få omsorg. * Den nye siderbonden. Sider skal bli den nye champagnen, meiner siderbøndene i Hardanger. * Villsvina ekspanderer! Stadig fleire av denne svartelista arten kjem til Noreg over svenskegrensa. * Møt kjøtforskar Karen Lykke Syse. Ho har mellom anna sett på korleis vårt syn på kjøt viser seg i kokebøker frå ulike tider. * Augeblikket: Barna frå Saigon. Mellom 1968 og 1975 blei 135 barn fødde i Vietnam under krigen adopterte av norske par.

P2-portrettet

Søndag 21. oktober - Det ligger mye grundig forskning bak de 8 grammene Sverre Sætre legger på tungen når han byr på konfekt. Konditoren fra Stjørdal har vært med å vinne både VM og OL i kokkekunst. Nå komponerer han ny kakekolleksjon for Pariser-konditoriet som skapte makronen. Lisbeth David-Andersen ble advart – oppsøk ikke lokaler fylt til randen av sjokolade på tom mage. Bli med til Sverre Sætre. Han er ukens P2-portrett.

Hva skjer?

Søndag 21. okt · Hva skjer når Hamsun er blitt grønn og ikke lenger brun? - Hamsun er ikke lengre brun nazisympatisør, men grønn økolog. Han advarte mot miljøproblemer skapt av forbruket vårt, sier en ny generasjon litteraturforskere, som ønsker å nyansere kritikken mot Hamsuns litteratur.

Sånn er du

Ingrid Lorentzen - Ingrid Lorentzen har tatt personlighetstest og Harald Eia og Nils Brenna ønsker å finne ut hva det er ved henne som har fått henne til topps både som ballettdanser og sjef?Takler hun stress? Liker hun andre mennesker? Og har hun orden i sysakene? Og kanskje kan ett av hennes personlighetstrekk være med på å forklare hvordan hun møtte sin mann, Otto Jespersen.

Røverradion

Lørdag 20. oktober - Da Selman ble skilt begynte han å drikke for å fylle tomrommet. Siden da har han sittet inne fire ganger, og selv om de fem barna hans kommer på besøk er det tungt å være pappa i fengsel. Er det slik at kriminelle kvinner bruker sex som et verktøy? Damene på Bredtveit diskuterer røvermyter. 23 år gamle Preben er tilbake i Oslo fengsel for ørtende gang, Geir Jørgen Bekkevold fra KRF og Miss Guinea Pig diskuterer media og hvordan stå i det når det stormer som verst og Frank forteller hvordan man smugler dop og penger inn i fengsel.

NRK for 50 år siden - P1+

Søndag 21. okt · NRK for 50 år siden - Fra sjømannskontoret i Vestfold i anledning stopp i hvalfangsten. Jærbu, krøtterhandler og legpredikant Martin Sandved. Det Medisinske Selskap i Kristiansand feirer 100 år.

Verdibørsen

Søndag 21. okt · Verdibørsen spesial - MACBETH-SALONG I VERDIBØRSEN. Macbeth dreper kongen. Og alt blir kaos. Hva betyr det å drepe en konge? Macbeth dreper kongen- og fortsetter å myrde. Er det sant at makt ødelegger? Macbeth er helten som faller. Kan man synes synd på en drapsmann? Macbeth og Lady Macbeth er det barnløse paret som dreper andres barn. Kan to blir gale sammen? Hør forfatter og litteraturforsker Janne Stigen Drangsholt, psykiater Trude Fixdal, filosof Einar Øverenget og politiker Jonas Gahr Støre i Verdibørsen søndag kl. 16.

Museum

Lørdag 20. oktober - .Vernetokt på Svalbard Endret klima gir nye utfordringer Svalbard er større enn Danmark. Spredt om på det arktiske øyriket finnes det kulturminner som den lille miljøvernavdelingen hos Sysselmannen skal forvalte. Da er helikopter et uvurderlig transportmiddel. «Vi kan få gjort så mye på en dag når vi får bruke helikopter sier, sier arkeolog og rådgiver hos Sysselmannen, Lise Loktu. MUSEUM fikk være med fagfolk fra miljøvernavdelingen på en arbeidsdag. og besøkte Svenskehuset og Fredheim – to viktige kulturminner på øyriket. Svenskehuset er det eldste bevarte bygget på Svalbard – bygget i 1864. I 1872 døde 17 unge, norske fangstmenn som oppholdt seg i huset. Først trodde man de døde av skjørbuk. Senere har det vist seg at det var blyforgiftning. De hadde spist hermetikk og boksene var sveiset med bly. Maten ble blyholdig og det ble deres skjebne. Fredheim var fangstmannen Hilmar Nøis sitt husvære i 38 vintre. Nøis var blant annet med på kartleggingen av Svalbard og med sin kunnskap deltok i store redningsaksjoner. I 1954 ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. Nøis og Fredheim representerer en av hovednæringene i Svalbards historie. Under MUSEUMs dagstokt ble det brukt drone til å dokumentere Fredheim. «Fredheim er allerede flyttet en gang fordi erosjon flytter strandsonen lenger og lenger inn. Bildene vi tar med dronen nå kan brukes som referanse for utviklingen videre, forteller dronepilot og IKT-rådgiver Tommy Dahl Markussen. Program starter med : - …(kraftig helikopterbråk med uklar samtale mellom pilotene) Blokk: Det store Super Puma-helikopteret……. Program slutter med : ………Er et historisk landskap, sånn sett (helikopterlyd som fades ut) Medvirkende: Lise Loktu, Hans Olav Stegarud, Jens Kåre Holen. Tommy Dahl Markussen. Programleder Jan Henrik Ihlebæk.

Ekko-gjenhør

Søndag 21. okt · Ekko-møtet - Du kan bli helt frisk av schizofreni, viser en ny norsk studie der innpå 30 unge er blitt fulgt og testet gjennom ti år etter at de første gang ble innlagt med psykose og fikk diagnosen schizofreni. Benjamin Solvang er en av dem som vil bidra til å avmystifisere denne alvorlige psykiske lidelsen.

Ekko

Lørdag 20. okt · Ekko Helg - William Nygaard - 30 år etter Sataniske Vers Forrige uke ble det tatt ut nye siktelser i den såkalte Nygaard-saken, og Kripos anerkjente dermed at utgivelsen av Salman Rusdhies roman Sataniske Vers var et hovedmotiv bak drapsforsøket på forlagssjef William Nygaard. Midt i en hektisk reiseaktivitet for Norsk PEN kommer Nygaard til Ekko for å snakke om boka, attentatet og ytringsfrihetens kår i dag. Mandag hele året – del 3 DumDum Boys har sluppet kameraten Espen Thoresen inn helt backstage. Bli med inn i en verden av rock n’ roll, karsk og bilkjøring. Hør mørke og fuktige historier om Norges største rockeband gjennom 30 år. Polar kjærlighet Kjærlighet er den sterkeste makt i vår tilværelse, sa Fritjof Nansen og ble borte i 3 ÅR fra sin elskede. Hvor kommer dette sterke ønsket om å være først og beseire - enten det er Nordpolen, Sydpolen eller det annet kjønn? Reporter Rikke Eckhoff legger ut på en hel liten ekspedisjon for å finne svaret. 40 år siden pave Johannes Paul II ble valgt For 40 år siden ble Karol Jozef Wojtyla utnevnt til pave og ble Johannes Paul den andre. Han ble den første ikke-italienske paven på 455 år, og skulle få stor betydning for kampen mot kommunismen i Øst-Europa. Men han var også en sterk motstander av abort, prevensjon og kvinnelige prester.

Sånn er du

Per Sandberg - Har Per Sandberg egentlig så mye sinne? Hvor sosial er han? Har han orden i sysakene? Hva tenker han om ubetenksomhet? Dette og mere til får vi svaret på når Harald Eia og Nils Brenna snakker med Per Sandberg om hans resultater på personlighetstesten.