Kategorier

Radiodokumentaren

Syrisk symfoni. Kampen om et exilorkester 2:2 - Syriske musikere strømmer fra hele Eruropa til Bremen i Tyskland for å grunnlegge et symfoniorkester. Men uten ressurser og en organisasjon blir det mange hinder på veien.

Verdibørsen

I dag - - Hvorfor setter du deg på samme plassen som i stad? Slike spørsmål stilles ikke ustraffet på filosofifestival. - USAs president Donald Trump er fascist! Det er en påstand - og den fikk ben å gå på da Trump twitret et Mussolini-sitat. Men hva er egentlig fascisme - og går det an å være det i 2018? - Hva er det med Tunisia? Dette landet klarte seg best etter den arabiske våren: revolusjonen var ikke-voldelig. Hvorfor?

Ekko

I dag - Hvordan kan Argentina lege sine sår etter militærdiktaturet? 80-tallets Aids-epidemi rammet homofile spesielt hardt. Problematikken har blitt aktualisert med teaterstykket Engler i Amerika. Sjimpansene er mye rensligere enn oss. De bæsjer ute, mens vi bæsjer inne, så deres senger er renere enn våre. Da den elektriske revolusjonen banket på døren i 1914 ble den tatt i mot med åpne armer. Hvordan er det å være forfatter og så oppdage at historiene du skriver begynner å ligne mye på selve livet.

Verdibørsen

I går - SVENSKE TILSTANDER. Svenskene er altfor selvkritiske til egen kultur, mener norske Anne Sofie Roald, den muslimske professoren som bor i Malmö. POLITISKE SALMER. Er salmene en utdatert overlevning fra gamledager, eller kan de kommunisere med det moderne mennesket?

Ekko

I går - Babybonus gir babyboom? Vold som fortjent? Melkesyre mot demens. Det gjør vondt å ha sex! Ranveig og førerhunden Tora.

P2-portrettet

Søndag 17. juni - Bygningsingeniør og eiendomsutvikler Ole Gunnar Selvaag inviterer til en hel skulpturpark i en helt ny bydel øst i Oslo der du kan følge Henrik Ibsens Peer Gynts reise - akt for akt. Ole Gunnar Selvaag er P2-portrettet!

Ekko-gjenhør

I går · Ekko - Gjenhør fra formiddagens sending.

NRK for 50 år siden - P1+

Søndag 17. jun · NRK for 50 år siden - Om voldsbruk..samtale mellom Statsminister Per Borten og professor Tollak B Sirnes. Bjørnstjerne Bjørnson gestet gjerne Thorsø herregård. Tove Mohr forteller. Krigskorrespondent Albert Henry Rasmussen forteller om sine opplevelser under andre verdenskrig.

Verdibørsen

Lørdag 16. juni - Religionenes rolle i Korea-konflikten. I sør er det megakirker. I nord dyrkes lederen.Angre på at man fikk barn. Hva slags fenomen er det og er det noe man kan si høyt?.Hvorfor appellerte nazismen til så mange? Hva fascinerte og fenget massene? Del 1: Nazismen som ideologi. Meslingesmittede tredoblet i Europa: På tide med et vaksinepåbud?

Ekko

Mandag 18. juni - Nysgjerrig på annerledeshet ** En brønn fra helvete ** Foreign accent syndrome ** LP-ens historie **

KRAFT - om livet ditt

Mandag 18. juni - KRAFT er et program om livet ditt - og vi lever utifra 7 grunnfølelser.

Ekko-gjenhør

Mandag 18. jun · Ekko - Gjenhør fra formiddagens sending.