Kategorier

Ekko

I går - * Ekkos spørretime om pensjon. Lyttarane har skrive til oss om kva dei lurer på om pensjon. * Konglepalma. Du har sikkert ein del grøne planter som pyntar opp i stova, og truleg er dei i slekt med sjølve urpalma: konglepalma. * KRAFT: Lagt om stilen. Nokre gonger gløymer ein å lytte til kroppen og å ta pausar - reporter Kirsti Kraft hadde det slik. * Fostermor og mor: relasjonen som gjekk frå fiendskap til samarbeid og vennskap. * Verkar rånelukt på damene? Lukt kan opplevast ulikt avhengig av alder og kjønn.

Verdibørsen

I går - Dragartisten er født naken. Dragartister kommer ut på scenen med kostymer, sminke og glitter, men hva er det som skaper identiteten deres? Krise mellom Polen og Israel. Det er strid om historiefortelling i Polen. Kan historiefortelling styres ved hjelp av lover og politiske beslutninger?

P2-portrettet

Søndag 17. februar - Han bruker gjerne beskrivelser som fantastisk og vidunderlig når han snakker om kjærlighet, frihet og morskap. Fargerik og modig har han funnet sin scene i et kunstnerkollektiv som ble etablert alleredeunder en oppvekst, tett på naturen på Hvaler i Østfold. Bli med Lisbeth David-Andersen til Aune Sand. Han er ukens P2-portrett.

NRK for 50 år siden - P1+

Søndag 17. feb · NRK for 50 år siden - Portrett av filosof Søren Kierkegaard. Dag Fornæss vinner VM på skøyter i Inzell. Kåseri v/Johan Borgen

Verdibørsen

Lørdag 16. februar - De sørgelige konsekvensene etter Versaillestraktaten. Del 2. Freden som mislykkes.Det er 100 år siden Versaillestraktaten. Hvilke bomber ble bygd inn i avtalen? Revolusjonen Episode 5 Robespierre.

Ekko

Mandag 18. februar - Dau, daff og dårlig: Er friske eldre en utopi? Er aldring en sykdom som kan helbredes og vil mennesket ved hjelp av teknologi kunne oppnå drømmen om evig liv. Laksesuksess på land kan true hele havbruksnæringen Av hensyn til miljøet har mange lenge etterlyst lakseoppdrett på land. Men nå når det endelig kommer, er ikke alle så glade likevel. De neglisjerte legebarna Kan det stemme at de som blir mest neglisjert helsemessig, er legenes barn? President's Day I dag feirer amerikanerne sine statsoverhoder gjennom historien. Kommer dagens president til å endre på denne tradisjonen? Kunstig intelligens kan gi bedre demokratier Gjør datakraft og kunstig intelligens oss bedre i stand til å styre samfunnet på en mer demokratisk måte?

Hva skjer?

Søndag 17. feb · Hva skjer når vår nære historie fortelles - hva er myte og hva er sannhet? - Hva skjer når vi skal fortelle vår nære historie? Hva er myte og hva er sannhet? Dette skal vi utforske ved å gå inn i historien om bryggeriet Mack og hvordan historien skildres når den nå settes opp på Hålogaland teater i stykket "Operetten om Mack".

Røverradion

Lørdag 16. februar - Luis forsøkte å rømme fra politiet på en Segway, Pernille lærer bort selvforsvar til voldsofre, røverpanelet diskuterer tatoveringer – hot or not – Hanna har 60 dager igjen av dommen sin, men blir likevel tvangsflyttet til et annet fengsel og Sjur skulle stjele en bil men gikk i stedet rett i honningfella.

Museum

Lørdag 16. februar - Dollhuset - Oslo hospital - En viktig del av vår dokumentarv Historien til Oslo hospital i Gamlebyen i Oslo, starter allerede i middelalderen. Etter noen hundre år som bosted for fattige, ble det landets første psykiatriske sykehus.i 1776 Arkivet til hospitalet er nå innlemmet på prestisjelisten Norges dokumentarv. - Her er det historisk materiale av nasjonal interesse og ikke minst er det svært viktig Oslo-historie, sier kunsthistoriker Kirsti Gulowsen. Hun er leder for de private samlingene som er innlemmet i Oslo byarkiv. Arkivet ligger i Maridalsveien 3 i Oslo, i bygninger som tidligere rommet Nora fabrikker. Historiker Hedvig Vollsnes forteller at Oslo hospital er sprunget ut av Franciskanerklosteret som ble etablert på 1200-tallet i det som nå er Gamlebyen i Oslo. - Klosterne på den tiden hadde omsorg for syke og fattige. Etter reformasjonen videreførte Oslo hospital denne virksomheten på sitt vis, forteller Vollsnes. I arkivet til Oslo hospital er det regnskaper, sykejournaler og jordbøker som samlet gir et helt unikt bilde av virksomheten tilbake til tidlig på 1600-tallet. Det fremgår av materialet at Dollhuset – som det er blitt kalt – den første tiden var rett og slett å låse inn de som var sinnsyke. Etter hvert ble det gitt behandling. I dag er Oslo hospital fylt opp med psykiatere og psykologer.. - Virksomheten drives fortsatt så å si i samme ånd, forteller administrerende direktør, Anne Lise Arnesen.

Ekko-gjenhør

Søndag 17. feb · Ekko-møtet - Her finner du repriser fra hovedsendingene til Ekko

Ekko

Lørdag 16. feb · Ekko Helg - * Teikneseriar var viktige i den arabiske våren. I kjølvatnet av opprøret i fleire nordafrikanske land, fekk Egypt ei oppbløming av kunstuttrykk. * Diagnostisert med ADHD 3:3 Erkjenningar. Espen Thoresen var ikkje budd på å få diagnosen ADHD mens han arbeidde med ein dokumentar. * Justismordet på Fritz Moen 1:3. Drapa på to unge kvinner i Trondheim rysta landet på 1970-talet. * Ekkos spørretime om søvn. Kan ein ta att søvn ved å sove lenge dersom ein har sove lite over fleire døgn?

Tett på Sápmi

Lørdag 16. feb · Tett på - Er det så krevende for samer å delta i samfunnsdebatten at det er et demokratisk problem? I så fall, hva kan vi gjøre for å bedre situasjonen?