Kategorier

Sånn er du

Trond Viggo Torgersen - Harald Eia og Nils Brenna analyserer kjente personer med personlighetstesten "Big 5"

Ekko

I går - I de siste årene har vi hørt om hvor viktig det er å lære barna koding, altså å programmere, for å skjønne teknikken vi omgir oss med. Også i skolene skal koding inn. Men glem det, sier vår gjest. Hun vil heller bygge de fordelene vi har som mennesker, som f.eks kreativitet, der maskinene kommer til kort. Så skal vi ta en kjapp kaffe med en ungdomsskolerektor. For er det sånn at elever fortsatt sendes til rektor om de har vært ekstra bøllete? Vi skal også sjekke om hvorfor alle roper om å spare i fond og hvordan vi skal unngå å å gå i de største fellene. I siste timed blir det som vanlig Abels Tårn, som blant annet skal svare på om sauene får øresus av å gå med bjeller i fjellet.

Røverradion

15. september - Damene på Bredtveit deler sine skjønnhetsstips, Chico deler en røvertabbe, General Post Office spiller jazz i Oslo fengsel, Helga og Hanna snakker om sjefslesber og vi blir kjent med den nye røveren Bobby.

Radiodokumentaren

Fangeøya 3:3 - Simen har vært i familiebesøk. Da skjer det som skal snu livet på hodet. Nå er han på vei til Bastøy fengsel for å sone sammen med drapsmenn, voldsdømte og gjengangerkriminelle. Men Simen vil ikke snakke om det som har skjedd.

Radiodokumentaren

Fangeøya 2:3 - Simen har vært i familiebesøk. Da skjer det som skal snu livet på hodet. Nå er han på vei til Bastøy fengsel for å sone sammen med drapsmenn, voldsdømte og gjengangerkriminelle. Men Simen vil ikke snakke om det som har skjedd.

Radiodokumentaren

Fangeøya 1:3 - Simen har vært i familiebesøk. Da skjer det som skal snu livet på hodet. Nå er han på vei til Bastøy fengsel for å sone sammen med drapsmenn, voldsdømte og gjengangerkriminelle. Men Simen vil ikke snakke om det som har skjedd.

Ekko-gjenhør

16. sep · Ekko-møtet - Her finner du repriser fra hovedsendingene til Ekko

Verdibørsen

Torsdag 20. september - I morgen starter tidenes første norske sannhets og forsoningskommisjon sitt arbeid - lederen Dagfinn Høybråten kommer til Verdibørsen for å fortelle hvilke sannheter om fornorskingspolitikken mot samene han vil undersøke. Kan Kinas styresett - med et ett-partisystem og meget begrenset ytringsfrihet - være et forbilde for andre stater? Det er iallefall det nærmeste vi kommer Platons idealstat, Kallipolis *Hvem skal snakke på vegne av dem som ikke tar ordet, som ikke har munn? Ikke alle trives i den aktive delen av samfunnet, noen liker seg best i utkanten. De sitter helt stille. Noen gjør det frivillig - andre høyst ufrivillig. Poet og psykolog Helge Torvund har tanker om begge gruppene *15 år gamle Greta Thunberg skolestreiket for klima. Kan hun være starten på et ungdommens klimaopprør? Ungdom har en demokratisk plikt til å gjør opprør, sier vår gjest *Serena Williams møtte sin største fan i finalen i US Open. Oppførselen var langt fra et forbilde verdig

Ekko

Torsdag 20. september - No-platforming - farlig demokratisk utfordring? Å stenge enkeltmennesker eller grupper ute fra plattformer de kan ytre sin mening er en trend mange advarer mot. Det kan være farlig for demokratiet og ytringsfriheten, hevdes det. Likevel er det mange, spesielt unge, som ønsker No-platforming velkommen. Flyktning for en dag Bekymringsløse 15-åringer trasker innover en skogssti, som under krigen var en flyktningerute til Sverige. Men kan ungdommer av i dag fatte hvordan det var å gå her som livredd flyktning, forfulgt av nazister for 75 år siden? Årets underfundige Ig-Nobelpriser delt ut Hvert år, rett før vinnerne av årets Nobelpriser annonseres, deles det som heter Ig-Nobelprisene ut. Dette skjer ved det ypperste av verdens universiteter ; nemlig Harvard i USA --og prisutdelingen er ment som et spøkefullt motsvar til de ekte nobelprisene. Her er det med andre ord den pussigste forskningen som «først får folk til å le, deretter til å tenke» som blir hedret. Abels tårns ekstra Det skal igjen dreie seg om plast, nærmere bestemt nedbrytning av ulike plastprodukter. Kan plastmateriale egentlig forsvinne helt?

Ekko-gjenhør

Torsdag 20. sep · Ekko - Gjenhør fra formiddagens sending.

Verdibørsen

Onsdag 19. september - Hva slags økonomi kan vi leve med? Det er 10 år forrige alvorlige finanskrise, og det eneste sikre er at hver dag bringer verden nærmere en ny finanskrise.Hva slags økonomi kan vi leve med? Det er 10 år forrige alvorlige finanskrise, og det eneste sikre er at hver dag bringer verden nærmere en ny finanskrise. Universitetet i Bergen åpner Nordens første senter for undersøkende journalistikk.

Ekko

Onsdag 19. september - Offlinemammaen - Hun solgte barnas iPad. Luftens råner - Småflypiloten. Kokebøker for livet - 10 000 kokebøker i hylla. Verdiskaperne i vest - Er det der de største verdiene skapes?