Kategorier

Verdibørsen

I dag - Krig i Norge - en fjern tanke. Men verden er i endring - så også trusselbildet. Nå skal forskere se på hvordan det norske sivilsamfunnet er rustet til en moderne krig - der falske nyheter og uklart fiendebilde spiller en viktig rolle. Kan norske verdier - som tillit og friluftsliv - bli en viktig del av vår motstandsevne? I Verdibørsen får du også den spennende historien om baroniet Rosendal - over 360 år med lidenskap, østersoppdrett og skjebnesvangre valg.

Ekko

I dag - Et liv på tynnere is ** Fører instinktene våre til vår undergang? ** Insektenes gourmet-restaurant ** Jakten på intelligent liv ** Antipanelet - hva er bra med å gå på veggen?

Verdibørsen

I går - - Hvorfor setter du deg på samme plassen som i stad? Slike spørsmål stilles ikke ustraffet på filosofifestival. - USAs president Donald Trump er fascist! Det er en påstand - og den fikk ben å gå på da Trump twitret et Mussolini-sitat. Men hva er egentlig fascisme - og går det an å være det i 2018? - Hva er det med Tunisia? Dette landet klarte seg best etter den arabiske våren: revolusjonen var ikke-voldelig. Hvorfor?

Ekko

I går - Hvordan kan Argentina lege sine sår etter militærdiktaturet? 80-tallets Aids-epidemi rammet homofile spesielt hardt. Problematikken har blitt aktualisert med teaterstykket Engler i Amerika. Sjimpansene er mye rensligere enn oss. De bæsjer ute, mens vi bæsjer inne, så deres senger er renere enn våre. Da den elektriske revolusjonen banket på døren i 1914 ble den tatt i mot med åpne armer. Hvordan er det å være forfatter og så oppdage at historiene du skriver begynner å ligne mye på selve livet.

Radiodokumentaren

Syrisk symfoni. Kampen om et exilorkester 2:2 - Syriske musikere strømmer fra hele Eruropa til Bremen i Tyskland for å grunnlegge et symfoniorkester. Men uten ressurser og en organisasjon blir det mange hinder på veien.

Ekko-gjenhør

I går · Ekko - Gjenhør fra formiddagens sending.

KRAFT - om livet ditt

Mandag 18. juni - KRAFT er et program om livet ditt - og vi lever utifra 7 grunnfølelser.

Verdibørsen

Tirsdag 19. juni - SVENSKE TILSTANDER. Svenskene er altfor selvkritiske til egen kultur, mener norske Anne Sofie Roald, den muslimske professoren som bor i Malmö. POLITISKE SALMER. Er salmene en utdatert overlevning fra gamledager, eller kan de kommunisere med det moderne mennesket?

Ekko

Tirsdag 19. juni - Babybonus gir babyboom? Vold som fortjent? Melkesyre mot demens. Det gjør vondt å ha sex! Ranveig og førerhunden Tora.

P2-portrettet

Søndag 17. juni - Bygningsingeniør og eiendomsutvikler Ole Gunnar Selvaag inviterer til en hel skulpturpark i en helt ny bydel øst i Oslo der du kan følge Henrik Ibsens Peer Gynts reise - akt for akt. Ole Gunnar Selvaag er P2-portrettet!

Ekko-gjenhør

Tirsdag 19. jun · Ekko - Gjenhør fra formiddagens sending.

NRK for 50 år siden - P1+

Søndag 17. jun · NRK for 50 år siden - Om voldsbruk..samtale mellom Statsminister Per Borten og professor Tollak B Sirnes. Bjørnstjerne Bjørnson gestet gjerne Thorsø herregård. Tove Mohr forteller. Krigskorrespondent Albert Henry Rasmussen forteller om sine opplevelser under andre verdenskrig.