Studio 2

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

Gå til radioversjon

Kultur og aktualitet rett i lomma? Ida Yasin Andersen, Kristian Bendiksen og Einar Lie Slangsvold gir deg det beste fra Studio 2.
Alle episoder

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

Hvordan kom mandelen inn i norsk kosthold?

27.03.2023 9 min 7 sek

Nå er det tid for å fråtse i frodige harer, haner, høner og egg av myk marsipan. Men når fikk vi mandelen inn i norsk kosthold? For verken mandler eller sukker er kortreiste råvarer?. Vi må tilbake til 1600-tallet, forklarer Marianne Vedeler, som er arkeolog og professor ved Kulturhistorisk museum i Oslo.

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.