Radiomat
I Radiomat snakker vi om matens kulturhistorie, om råvarer, om smak, om matens betydning opp gjennom historien, og i vår tid. I radiomat vil vår sult på god mat, og vår nysgjerrighet på kunnskap smelte sammen i radioapparatet ditt!
Oliven
12.08.2016
29 min
Hvitløk
05.08.2016
29 min
Potet
29.07.2016
29 min
Eple
22.07.2016
29 min
Sitron
15.07.2016
29 min
Sukker
08.07.2016
29 min
Vanilje
01.07.2016
29 min
Vanilje
01.07.2016 • 29 min
I dagens utgave av Radiomat, tar Pia Skevik og Andreas Viestad for seg historien bak et av verdens beste og dyreste krydder! Den grønne belgen hverken smaker eller lukter noe spesielt før den blir speket, men da kan den bli så kompleks og tiltalende at noen mener de blir avhengige og kan få en slags rus av lukten. Og visste du, at vi kanskje ikke engang ville hatt vanilje i Europa - hadde det ikke vært for en 12 år gammel slave ved navn Edmund?