Ekko

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

Gå til radioversjon

Bli litt smartere! Vi gir deg historier fra norsk virkelighet, slik at du forstår mer av de store sammenhengene her i landet.
Alle episoder

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

Bakekjevle og nylonstrømpe til potetkake

19.09.2019 15 min

mattradisjonene våre sier mye om hvordan vi har levd, men også mye om hvem vi er. Tenk bare på hvor stri en diskusjon om ribbe eller pinnekjøtt på julaften kan bli, eller om det skal være dott eller ikke i raspeballene. Men samtidig som det nordiske kjøkkenet er eksklusivt og populært som aldri før, er det stadig færre som kan det håndverket som ligger i den tradisjonelle norske maten. Med bakekjevle og nylonstrømpte trer vi inn på kjøkkenet til Mibet fra Hardanger, som fremdeles vedlikeholder kunsten å få poteter og mel til å bli himmelsk bakverk.

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.