Ekko – samfunnspodden

Bakekjevle og nylonstrømpe til potetkake

Seriebeskrivelse

Bli litt smartere hver dag. Mye om det forskere vet og hva engasjerte folk mener. Vi gir folk tid til å snakke ut, slik at du får mer å snakke om. En podkast med Martin Jahr og en hel haug flinke journalister.

Episodebeskrivelse

mattradisjonene våre sier mye om hvordan vi har levd, men også mye om hvem vi er. Tenk bare på hvor stri en diskusjon om ribbe eller pinnekjøtt på julaften kan bli, eller om det skal være dott eller ikke i raspeballene. Men samtidig som det nordiske kjøkkenet er eksklusivt og populært som aldri før, er det stadig færre som kan det håndverket som ligger i den tradisjonelle norske maten. Med bakekjevle og nylonstrømpte trer vi inn på kjøkkenet til Mibet fra Hardanger, som fremdeles vedlikeholder kunsten å få poteter og mel til å bli himmelsk bakverk.

Tilgjengelig i:
Verden
Publisert:
19.09.2019
Varighet:
15min 8s