Abels tårn

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

En serie for deg som liker å nerde på de små og store spørsmålene innen vitenskap.
Alle episoder

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.

Dårlig ånde og cyanidforgiftning av plommelikør

25.01.2019 54 min

Hvorfor lukter man ikke at andre har spist hvitløk hvis man har spist det selv? Og bør vår lytter drikke sin egen plommelikør, eller kan hun risikere å dø? Hele menyen: - Hvorfor er vann vondt etter sjokolade? Hvorfor har løk lang ettersmak? - Er det best å ha lange eller korte armer ved hang-ups? - Hvorfor arver man ikke antistoffer? - Hvorfor har ikke andre hvitløkspisere dårlig ånde hvis man selv har spist hvitløk? - Hvordan virker egentlig den trådløse forbindelsen til garasjeporten? - Styrkes ikke immunforsvaret av influensa i det hele tatt? - Hva slags mat bør man spise for å få best mulig tarmflora? - Kan man få cyanidforgiftning av plommelikør? - Hvorfor er lyden, men ikke bildene forsinka fra tv-reporteren i USA? I Panelet: Ida Kathrine Gravensteen - lege Einar Risvik - seniorforsker NOFIMA Jørgen Eriksson Midtbø – kjerne- og partikkelfysiker

Bli med på
lufta!

Med NRK-brukeren din kan du delta i avstemninger og sende meldinger til ditt favorittprogram.

Før du sender melding...

For å kunne sende melding må du godta noen ekstra vilkår.