Abels tårn

Hver uke samles tre forskere for å svare på mer eller mindre vitenskapelige spørsmål fra våre lyttere. Vil du være publikum eller sende oss spørsmål kan du gå hit: http://nrk.no/abels eller send oss en mail på abels@nrk.no

Abels tårn - Hvordan bør oppvaskkosten oppbevares?

01.09.2023 57 min

- Er selv brød ultraprosessert, og gjør det noe? - Lading av powerbank på tur - Bør man la oppvaskkosten ligge i vasken eller henge den opp? - Hva er best: oppvaskkost eller svamp? - Hva ville en kjemiker kunne lage hvis hen ble kasta 2000 år tilbake i tid? - Hvordan ville det vært å bevege seg rundt inni jorda, dersom den var hul? - Er kværna rødt kjøtt mer usunt enn en hel biff? - Kan man lage en stjerne av vann? I panelet: Sissel Beate Rønning - Genteknolog og matforsker Einar Uggerud - Kjemiker Ole Martin Løvvik - Fysiker