Lukk

Hjelp

Dette kan du se og høre

Når kommer programmet på nett?
Programmene er tilgjengelige fra og med det tidspunktet de sendes på NRKs kanaler.

Hvis du ønsker å se et nylig direktesendt TV-program, som for eksempel Dagsrevyen, kan du velge «Se TV direkte» og benytte spolefunksjonen.

Opptak av direktesendinger publiseres så raskt som mulig, men disse programmene må først gjennom en teknisk prosess for å kunne spilles av på nett. Denne prosessen tar ca. halvannen gang lengden av programmet. Det vil si at et timeslangt, direktesendt program som går fra kl.18-19, vil være tilgjengelig som opptak rundt kl.20.30.

NRK har som regel ikke rettigheter til å vise direktesendinger i utlandet, så hvis du er utenfor Norge, må du vente til opptaket er publisert. Ved unntak, vil lenke til sendingen publiseres på nrk.no.

Hvor lenge er programmet tilgjengelig?
Etter at et program er sendt på TV, er det mest vanlig at opptak er tilgjengelige fra 7 til 30 dager. De fleste radioprogrammer er tilgjengelige i 6 måneder.

Under hvert enkelt program står det hvor lenge det er tilgjengelig.

Er det programmer du savner, kan du også lete etter dem (sortert etter programnavn) i den gamle versjonen av Nett-TV.

Radioprogrammer eldre enn 17.03.2013 er ikke tilgjengelige, med unntak av enkelte podkaster. Gamle podkaster finner du her.

Arkivmateriale
NRK har inngått en avtale som gjør det mulig å publisere alt fra NRKs arkiv som ble laget før 1997. Dette innholdet vil bli publisert forløpende, men mengden materiale gjør at det tar det tid før alt blir tilgjengelig på nett.

Er det et spesielt program du ønsker publisert, kan du sende en e-post til NRKarkiv@nrk.no

Rettigheter
På grunn av rettighetsbegrensninger, er det en del TV-programmer NRK ikke kan tilby som opptak.

Dette gjelder i hovedsak innkjøpte norske og utenlandske programmer, men det kan også gjelde egenprodusert innhold. For eksempel kan et program som er produsert av NRK, være basert på en innkjøpt idé. Slike ting gir begrensninger.

At du ikke får tilgang til et program, kan skyldes at:

A) Programmet ble lagt ut for en gitt periode, og denne har gått ut

B) At NRK ikke har rettigheter til å publisere programmet på Internett

I TV-guiden/Radioguiden er programmer markert i grått dersom de ikke er tilgjengelige.

Bruker du søkefunksjonen, vil resultatet kun vise programmer NRK har visningsrett på. Hvis du trykker på "Vis: Alle" øverst i høyre hjørne, får du opp samtlige programmer som passer med søkeordet, også de som ikke er tilgjengelige på nett.

NRK jobber hele tiden for å forbedre rettighetene på innholdet, med mål om å gjøre alle programmer tilgjengelig så lenge som mulig.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor finner jeg ikke alt som er sendt på TV her?

   Hvor lenge er et program tilgjengelig?

Finner jeg program som NRK sendte for lenge siden?

Hva gjør jeg når jeg ikke får spilt av et program som har gyldige rettigheter?

Kan jeg spille av NRKs programmer i klasserommet?

   Kan jeg bruke spilleren til for eksempel å spille av en fotballkamp på pub?

Hvorfor kan jeg se et program hvis jeg spoler tilbake, men ikke se det i opptak?